Dramatisk politiaksjon på Vinstra: 

– Plutselig sto han der med et haglegevær

VINSTRA/OSLO (TV 2): Etter en åtte timer lang politiaksjon ble en 69 år gammel mann pågrepet, etter å ha skutt en politibetjent med hagle. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En politimann er fraktet til Ullevål sykehus med lettere skader etter å ha blitt truffet av hagleskudd på Vinstra. 

Den 69 år gamle mannen som avfyrte skuddene ble pågrepet av politiets beredskapstropp tidlig torsdag morgen, etter en flere timer lang politiaksjon ved mannens bolig. 

– Vi fikk ikke kontakt med tilrop eller på telefon, så da ble det besluttet at troppen skulle gå inn. Da ble det en kontrollert pågripelse uten dramatikk, forteller konstituert lensmann Jon Gaarden til TV 2. 

Tydelige psykiske problemer

69-åringen ble pågrepet i første etasje av huset, og var da ikke bevæpnet. 

– Han hadde tydelige psykiske problemer, det var derfor han hadde oppsøkt lege tidligere i dag. Han var klart preget av det.

Politiet hadde da omringet huset til gjerningsmannen i utkanten av Vinstra sentrum, for å hindre at han tok seg ut i terrenget rundt.

Truffet i korsryggen

Politiet ble onsdag kveld tilkalt til et legekontor, etter at en 69 år gammel mann hadde oppført seg utagerende.

Etter det TV 2 kjenner til slo mannen etter legen, og legen låste seg derfor inn på et rom og ringte politiet. 

Da politiet kom til stedet var mannen borte, og den bevæpnede patruljen besluttet derfor å oppsøke mannen på han bopel.

Polititjenestemennene var bevæpnet da de oppsøkte mannen, etter vedtaket om generell bevæpning som ble iverksatt tirsdag. 

– Legen ville ha kontakt med ham for å få en prat med han. Da løsnet han skudd mot en polititjenestemann og skjøt ham i korsryggen. Situasjonen var at han ville ikke åpne, og gikk litt frem og tilbake inne i gangen. Plutselig sto han der med et haglegevær.

Han avfyrte da begge ladningene fra hagla på mellom tre og fire meters avstand, mens politimennene forsøkte å søke dekning. 

– Det går heldigvis bra

Polititjenestemannen som ble truffet av skuddene ble fraktet til Ullevål sykehus, og har kun lettere skader. Trolig var det den skuddsikre vesten som tok deler av hagleladningene og dermed begrenset skadene.

– Det går heldigvis bra, sier Gaarden.

69-åringen blir nå fremstilt for lege på Lillehammer.