NYE VITNER: To skolekamerater av den avdøde tiåringen snakket med han få uker før han døde. Foto: TV 2
NYE VITNER: To skolekamerater av den avdøde tiåringen snakket med han få uker før han døde. Foto: TV 2

Snakket med tiåringen få uker før han døde: – Var i god form

To skolekamerater snakket med tiåringen, som trolig sultet ihjel, få uker før han døde.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mandag ble to skolekamerater av den 10 år gamle gutten, som skal ha dødd av underernæring, avhørt av politiet. De to, en gutt og en jente, snakket med tiåringen få uker før han døde.

– De to skolekameratene hadde en kort samtale med gutten i begynnelsen av august. Han var da i tilsynelatende god form. Dette er foreløpig den siste observasjonen av gutten i live, sier politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby ved Oslo politidistrikt til TV 2.

– Ingen visste

Den ti år gamle gutten ble funnet død hjemme på Mortensrud i Oslo 27. august i år. Gutten møtte ikke opp til skolestart noen uke tidligere. Den foreløpig obduksjonsrapporten konkluderer med at gutten døde av underernæring. Foreløpig er det ikke noe som tyder på at noen har visst om at gutten ble utsatt for omsorgssvikt.

– Det er guttens mor som er siktet og etterforskningen rettes mot henne. Så langt er det ikke noe som tyder på at andre har kjent til at gutten ble utsatt for omsorgssvikt, sier Hjort Kraby.

Politiet gransker nå økonomien til moren i 30-årene.

Gransker økonomien

– Vi foretar nå en gjennomgang av mors økonomi for å kartlegge hennes gjøren og laden, sier politiadvokaten.

Politiet venter på den endelige obduksjonsrapporten. Tiåringens mor er siktet for omsorgssvikt med døden til følge, men nekter straffskyld. Kvinnen er nå innlagt på Regional sikkerhetsavdeling på Dikemark for observasjon. Hun skal observeres i åtte uker før de rettssakkyndige skal konkludere om hun er tilregnelig eller ikke.