I EM-AKSJON: Michael Schjønberg prøver forgjeves å blokkere Thierry Henrys skudd i EM-kampen i 2000. Frankrike tar ledelsen 3-0. Foto: Scanpix.
I EM-AKSJON: Michael Schjønberg prøver forgjeves å blokkere Thierry Henrys skudd i EM-kampen i 2000. Frankrike tar ledelsen 3-0. Foto: Scanpix.

Tidligere dansk landslagsspiller overtar norsk 1.divisjonsklubb

Michael Schjønberg skal trene Nest Sotra.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

1. divisjonslaget Nest Sotra har fått ny hovedtrener for neste sesong.

Danske Michael Schjønberg er ansatt som klubbens nye sjef. 47-åringen kommer fra jobben som assistent-trener i Vålerenga og har skrevet under en toårskontrakt med Sotra-klubben.

Den tidligere forsvarsspilleren har 44 landskamper for Danmark, spilt både EM og VM og er Bundesliga-mester med Kaiserslautern. 

Etter aktiv karriere har han i tillegg til Vålerenga-jobben vært en del av trenerteamet i Hannover 96 (ledet også klubben som midlertidig sjef i en kamp), sportsdirektør i Kaiserslautern og hovedtrener for Vestsjælland.

– Jeg liker prosjektet Nest-Sotra. Jeg vil være med på reisen og synes det klubben har klart så langt er utrolig spennende. Derfor velger jeg Nest-Sotra. Jeg liker måten Nest spiller fotball på og jeg ser frem til å bygge klubben videre. Vi har mye å gi hverandre. Jeg ser frem til å bidra og samtidig lære mye av Nest-Sotra også, sier dansken til klubbens hjemmesider.

Følger i landsmanns fotspor
Nest Sotra mistet sin daværende hovedtrener Alexander Strauss til Strømsgodset i august. Der ble Strauss nok en gang paret med David Nielsen, som ledet Nest Sotra opp til 1. divisjon i 2013.

Nå er det altså Nielsens landsmann Schjønberg som får oppgaven med å stabilisere Nest i 1. divisjon. I sin debutsesong på nest øverste nivå ble ikke plassen sikret før i siste serierunde, tross en lovende start. De grønnkledde endte på 12. plass, kun tre poeng over streken.

– Vi har god grunn til å være stolte i Nest
Ruben Hetlevik, som startet sesongen som kaptein og avsluttet den som hovedtrener, blir assistent i det nye teamet.

– Dette blir veldig spennende. Jeg har hørt veldig mye bra om Michael og gleder meg stort til å komme i gang med samarbeidet med ham. Vi har god grunn til å være stolte i Nest når en trener av dette kaliberet finner oss interessant, sier Hetlevik til klubbens hjemmesider.

PS! Onsdag avgjøres det hvem av Brann og Mjøndalen som spiller i samme divisjon som Nest Sotra kommende sesong.

Se Mjøndalen-Brann fra 18.30 på TV 2 Zebra og tv2sumo.no!