SKREVET UT: 35-åringen som overlevde angrepet på Etterstad er skrevet ut fra sykehus. Foto: Politiet/TV 2
SKREVET UT: 35-åringen som overlevde angrepet på Etterstad er skrevet ut fra sykehus. Foto: Politiet/TV 2

Etterstad-drapet: – Plages av påtrengende bilder

Den 35 år gamle mannen som overlevde angrepet på Etterstad er skrevet ut fra sykehus.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

35-åringen ble kjørt til Ullevål universitetssykehus med livstruende skader, etter at han og hans 40 år gamle samboer ble angrepet utenfor deres leilighet på Etterstad for en og en halv uke siden.

– Han har fikk livreddende behandling på sykehuset. Han har fortsatt en del smerter etter operasjonen, men han er ellers i god fysisk form, sier mannens bistandsadvokat, Birgit Vinnes til TV 2.

– Påtrengende bilder

Mannens samboer døde av skadene han ble påført. Italieneren Gianluca Ros (47) har erkjent at han drepte 40-åringen.

– Han opplever det som traumatisk og forferdelig. Han plages av påtrengende bilder fra det som skjedde. Han er i en sorgprosess etter å ha mistet sin samboer, sier Vinnes.

Politiets hovedteori er at italieneren drepte den 40 år gamle mannen på grunn av sjalusi. 35-åringen og drapsmannen skal ha hatt en relasjon, men den 35 år gamle mannen ønsket å bryte kontakten, får TV 2 opplyst.

– Etter at han ble skrevet ut fra sykehuset valgte han å gå rett i vitneavhør med politiet. Han husker en del av det som skjedde denne kvelden, men jeg ønsker ikke å gå inn på hans forklaring, sier bistandsadvokat Birgit Vinnes til TV 2.

– Får god støtte

Italieneren skal ikke ha akseptert å bli avvist, forteller venner av paret til TV 2. Etter det TV 2 får opplyst skal 47-åringen i politiavhør ha forklart hvordan han planla å drepe 35-åringens samboer.

Vitner TV 2 har snakket med forteller at italieneren stod og ventet utenfor leiligheten til samboerparet, da de to kom hjem fra ferie på Gran Canaria. Da de kom ut av heisen, skal italieneren ha angrepet dem trolig med et stikkvåpen. 40-åringen døde av skadene.

35-åringen som overlevde angrepet får nå oppfølging av familie og venner.

– Han får veldig god støtte av sin familie og sine venner. Han har fått god oppfølging på sykehuset og har fått tilbud om psykologhjelp, sier Vinnes.

47 år gamle Gianluca Ros er siktet for overlagt drap. Han ble for en uke siden varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøkskontroll.