Her viser AC/DC-trommisen finger'n

Phil Rudd kom for sent og erklærte seg ikke skyldig i retten.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Trommeslageren i rockebandet AC/DC, Phil Rudd (60) er siktet for besittelse av narkotika og for å ha hyrt inn en leiemorder.

Siktelsen om drapstrusler ble frafalt for tre uker siden.

Onsdag ankom Rudd retten i Tauranga i New Zealand en halvtime for sent. En arrestordre ble utlyst på 60-åringen da han ikke kom tidsnok til rettsmøtet, som var satt til klokken ni om morgenen lokal tid.

RIDENDE: Phil Rudd ridende på sin livvakt uttav rettslokalet i Tauranga, New Zealand. Foto: Scanpix
RIDENDE: Phil Rudd ridende på sin livvakt uttav rettslokalet i Tauranga, New Zealand. Foto: Scanpix

Han erklærte seg ikke skyldig, og utnyttet tiden i rampelyset med å lage litt show for de fremmøtte. Rudd flørtet med pressefolk, og tok trommevirvler på bordet i vitneboksen.

Da retten var hevet, valgte den berømte trommeslageren å forlate rettslokalet hengende på ryggen til livvakten sin. Før han gikk inn i bilen, rakk han å vise fingeren til de oppmøtte fotografene, og kjørte raskt avgårde med livvaktene i en ventende sportsbil.

AC/DC har nylig gitt ut sin første plate på seks år. Phil Rudd var ikke med på promotur i Europa, da bandet skulle gi intervjuer til pressen.

Rudd ble trommeslager i AC/DC i 1975, men fikk sparken i 1983, på grunn av for mye alkohol og en stor konflikt med bandets gitarist Malcolm Young.

Etter å ha forlatt AC/DC, trakk Rudd seg tilbake til New Zealand, der han kjøpte et helikoptercharterfirma.

Det er antatt at han valgte akkurat New Zealand framfor Melbourne var på grunn av hans høye profil i hjemlandet.