I GET-LIGA-AKSJON: Her er keeper Joachim Svendsen og Lørenskog i aksjon mot Vålerenga tirsdag. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
I GET-LIGA-AKSJON: Her er keeper Joachim Svendsen og Lørenskog i aksjon mot Vålerenga tirsdag. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Idrettsklubber får svi for momsrot

Flere idrettslag må forvente seg betydelig mindre momskompensasjon neste år.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Oslo (NTB): Flere idrettslag må forvente seg betydelig mindre momskompensasjon neste år, etter å ha rotet med fjorårets midler.

I alt 15 klubber landet rundt straffes for uregelmessighetene, skriver NRK. Blant dem er Lørenskog ishockeyklubb, som kommer til å motta 380.000 kroner mindre i momskompensasjon neste år, tilsvarende beløp som klubben mottok for mye i fjor.

– Dette utgjør veldig, veldig mye penger for oss, sier klubbdirektør Svein-Erik Edvartsen til NRK.

Verst i klassen er Lillehammer ishockeyklubb. De straffes med 1,7 millioner kroner mindre i momskompensasjon. Kongsvinger toppfotball må klare seg uten 650.000 kroner, mens også Ullensaker/Kisa, Bærum og Strømmen er på listen.

Reglene om momskompensasjon for idrettslag sier at klubbene kan få kompensert moms for de utgiftene som er knyttet til breddeidrett. Det er her idrettslagene har feilet, ved å blande sammen regnskapene for elite- og breddeidretten. Edvartsen benekter at Lørenskog bevisst har forsøkt å omgå reglene.

– Her er det ingen som har fikset og trikset med tall, og prøvd å lure seg til penger. Her har man fulgt de retningslinjene man har fått beskjed om fra norsk idrett. Hvis vi har gjort feil, er det på bakgrunn av de rammene vi har fått tildelt av andre, sier Edvartsen. (©NTB)