SLANGESJOKK: En svart mamba lå i veien da Edvald Boasson Hagen og lagkameratene var på treningstur. Foto: Torbjørn Pedersen
SLANGESJOKK: En svart mamba lå i veien da Edvald Boasson Hagen og lagkameratene var på treningstur. Foto: Torbjørn Pedersen

Sjekk Edvalds slangesjokk

Edvald Boasson Hagen kom ubehagelig nær en av verdens giftigste slanger.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Stellenbosch (TV 2):

Mens vinteren kommer stadig nærmere hjemme i Oslo, er Edvald Boasson Hagen på samling med sine nye lagkamerater på en vingård i idylliske Stellenbosch utenfor Cape Town. Mens gradestokken viser 30 grader og sola skinner fra blå himmel forteller han TV 2 om episoden fra den første treningsturen med MTN-Qhubeka.

– Vi syklet langs veien da noen på laget ropte at det var en slange i veien. Det viste seg å være en svart mamba, som er en av de giftigste slangene her. Så det var greit at den ikke bet noen av oss, forteller Boasson Hagen og ler.

– Kunne blitt dramatisk
Mens rytterne har en snittfart på ca 35 km/t på treningsturene her i Sør-Afrika, er toppfarten til en svart mamba på utrolige 19 km/t.

– Jeg gikk selvsagt inn på nettet og sjekket da jeg kom tilbake til hotellet. Det er verdens raskeste slange og en av de mest giftinge. Det var greit at alle mann kom seg trygt forbi den. Det kunne blitt dramatisk hvis den hadde bitt noen av oss.

Ifølge Wikipedia kan et bitt fra denne slangetypen - som kan bli 4.5 meter - få dødelig utgang i løpet av et par timer hvis ikke motgift tilføres.

– Det er litt andre dyr her enn jeg er vant med fra den norske landeveien. På den samme treningsturen syklet vi også forbi en flokk sebraer.

Treningsturene har vært kontrastfylte; gjennom storslått sørafrikansk natur, men på veien har de også passert de mange slumområdene som omkranser Cape Town.

– Trives i gjengen
– Det er godt å få en del kilometer i beina når treningsforholdene hjemme i Oslo ikke er så bra, sier Boasson Hagen etter nok en femtimerstur.

Etter fem sesonger i storlaget Sky, har Boasson Hagen kommet til en helt annen verden i MTN-Qhubeka. Laget på nivå 2 i syklingens verden, er avhengig av invitasjoner for å få delta i de største rittene. Etter å ha signert åtte nye ryttere foran 2015-sesongen, er annerledeslagets store mål å få delta i sommerens Tour de France.

– Jeg trives godt i gjengen. Det har vært noen hektiske dager med masse møter, men vi har også fått tid til en del trening og sosiale happeninger. Det har gjort at vi har blitt bedre kjent med hverandre, forteller han.

Ettersom kontrakten Team Sky utløper ved årsskiftet må Boasson Hagen fortsatt sykle i drakten til britene. Men når han sykler sitt første ritt for MTN-Qhubeka - og sesongdebuterer - i Tour of Qatar eller Tour of Oman i februar, er han iført drakten til sin nye arbeidsgiver.