«Cola»-Roar fra Iskrigerne slet med narkotikamisbruk

Roar Holmen har en tøff fortid bak seg, men takket være Vålerenga holder han motet oppe.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Roar Holmen er materialforvalter på Vålerengas ishockeylag, og er den som sørger for at gutta på laget har det godt.

Hekta på Cola

Han har en vond fortid bak seg med misbruk av narkotika, men nå er det Coca Cola-boksen som har overtatt avhengigheten hans. Han går gjerne med en boks i hver hånd, og er helt hekta på sukkerdrikken. Allikevel har livet hans aldri vært bedre.

– Jeg startet å røyke sigaretter som 9-åring, forteller Roar som fungerer som en vaktmester på Jordal. Han er den som sørger for at vannflaskene til hockeylaget til enhver tid er fulle, og han er den som sørger for at gutta scorer mål. Ifølge han selv.

Overtroisk patriot

For Roar handler målscoringene om overtro. Om han står i det ene rommet over tribunen og ser at gutta ikke scorer må han flytte seg til et annet. Da blir det som regel mål. Det samme gjelder om han ikke har fylt absolutt alle vannflaskene. 

– Det spiller ingen rolle om vannflaskene er fulle. De må alltid fylles. Jeg droppet å fylle en av flaskene en gang fordi den var nesten full, og da gikk det dårlig, sier Roar.

Holder motet oppe

Det er disse små gjøremålene i hverdagen som holder motet til Holmen oppe. I sine yngre dager slet han med misbruk, og startet med stoff allerede i tenårene.

– Det har vært veldig viktig for meg å finne en annen interesse og få komme meg ut. Jeg går på trygd fordi jeg fremdeles sliter. Da er det fint å få være med på noe som gir mening, så jeg slipper å traske hjemme og gå på veggen.

Kunne vært død

Roar Holmen havnet i et dårlig miljø i ungdomstiden, men er glad han tok de valgene han gjorde. Han tok aldri sprøyter, og det er noe av grunnen til at Roar er her i dag.

– De fleste av kompisene jeg vokste opp med er døde. Jeg er veldig glad for at jeg er her jeg er i dag, sier han.

Se alle episodene av Iskrigerne på TV 2 Sumo.