ØNSKET I LIVERPOOL: Liverpool skal ha kastet seg inn i kampen om Petr Cech.  AFP PHOTO / FRANCISCO LEONG
ØNSKET I LIVERPOOL: Liverpool skal ha kastet seg inn i kampen om Petr Cech.  AFP PHOTO / FRANCISCO LEONG

Fotballryktene:
– Liverpool skal handle for en halv milliard

Og Manchester United jakter på Louis van Gaals erstatter.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hei, hå, nå er det ryktetid.

Vi leser røverhistorier fra fotballverden og kjøper hvert eneste argument, så lenge det går til fordel for vår egen klubb.

De negative ryktene tar vi imidlertid med en solid klype salt.

Det er uansett høytid for alle som elsker et godt overgangsrykte.

Liverpool hadde seriøse planer om ligagull denne sesongen. Etter forrige sesongs opptur, var det kun gull som kunne toppe det for den tidligere toppklubben. Men man solgte unna mannen som sørget for at man kjempet i toppen forrige sesong. Og Luis Suarez-pengene ble brukt på å fylle stallen med middelmådigheter. Nå skal det handles heftig i januar for å redde en plass på øvre halvdel av tabellen i mai. Ifølge Metro er manager Brendan Rodgers nå lei av at Simon Mignolet krydrer kampene med like mange tabber som feberredninger. Nå kaster han seg inn i kampen om Chelseas Petr Cech. Han vil også hente Jackson Martinez for å få en spiss som kan score mål. Og Nathan Redmond kan være en fremtidig erstatter for Raheem Sterling, dersom landslagsspilleren skulle få smaken på Champions League-fotball og derfor forsvinner. Til sammen ryker det en halv milliard dersom de får alle tre på plass.

Rickie Lambert fikk endelig hull på Premier League-byllen i helgens kamp mot Crystal Palace. Men en scoring fordelt på de tre spissene Lambert, Mario Balotelli og Fabio Borini gir ikke mange poeng i lengden. Dersom Martinez er utenfor rekkevidde, så vil Rodgers prøve å utnytte at Inter-trener Roberto Mancini ikke er veldig svak for Mauro Icardi. Men argentineren kan fort la seg friste av at Chelsea også vil ha ham, skriver Daily Express. På Stamford Bridge er det jo mulig å spille om titler også.

Da er det en mulighet å hente hjem en gammel kjenning. For Emile Heskey er giret på å prøve seg i Premier League igjen, og frir nå til gamleklubben Leicester, skriver Daily Mirror. Men selv om Heskey aldri scoret mange mål for Liverpool, så er det lite trolig at han vil score færre enn Balotelli og Borini.

En spiss som faktisk kan vise til at han stort sett scorer mål, men som ikke får spille er Darren Bent. For spilletid får han i hvert fall ikke av Aston Villa-manager Paul Lambert. Nå er 30-åringen villig til å gå ned en divisjon bare for å få spille fotball. Ifølge Daily Express er det bare detaljer som gjenstår før han er klar for et utlån til Brighton.

Hver gang Wesley Sneijder har flyttet på seg i karrieren, så har Manchester United vært nevnt som en aktuell klubb. Og nå som nederlenderen plutselig er ute i kulden i Galatasaray, så dukker selvsagt de røde djevlene opp igjen, skriver Daily StarLouis van Gaal vil nok prøve å bruke sin nederlandske innflytelse for å få enda en offensiv midtbanespiller til klubben.

Så spørs det hvor lenge van Gaal blir sittende i jobben. For selv om nederlenderen genierklærte seg selv og tok all ære for seieren over Arsenal, skal klubbledelsen allerede være på jakt etter en erstatter for ham. Marca skriver i dag at Manchester United-ledelsen har hatt møte med Carlo Ancelotti, som også var førstevalget da de ansatte van Gaal i sommer.

Stortalentet Zakaria Bakkali er blitt koblet til både Chelsea og Manchester United, men nå kan Daily Express fortelle at belgieren har signert en prekontrakt med Atletico Madrid.

Ved å få på plass en defensiv midtbanespiller, åpner van Gaal for å kunne bruke Daley Blind i andre posisjoner når han er tilbake fra skade. Nå kan agenten til Lille-kaptein Rio Mavuba fortelle til Sky Sports at klubben har vært i kontakt med klienten hans. Mavubas kontrakt går ut til sommeren, og Manchester United håper de kan få kjøpt ham billig i januar, men agenten Vincenzo Morabito sier det er lite trolig at 30-åringen flytter på seg før etter sesongen.

Arsenal-manager Arsene Wenger har lovet fansen en midtstopper i januar. De fleste har nok drømt om Mats Hummels eller et annet stort navn. Men nå tyder alt på at mannen som skal kjempe med Per Mertesacker og Laurent Koscielny om plassen, eller snarere spille ved siden av Mertesacker når franskmannen er skadet, er Fabian Schär. Daily Star skriver at 22-åringen nærmer seg veldig en overgang til rundt 100 millioner kroner.

Å hente spillere fra Nederland har ofte vært forbundet med risiko for Premier League-klubbene. Men dersom du kjenner den nederlandske ligaen, er sjansene for å lykkes større. Ingen kan vel påstå at Ronald Koeman har bommet når han har hentet med seg Graziano Pelle og Dusan Tadic fra treskolandet. Nå vil han hente nok en spiller til Southampton. Ifølge Daily Mirror står Twentes meksikanske spiss Jesus Corona høyt i kurs når overgangsvinduet åpner igjen.

Gjenvinning er et populært begrep. Og Hull har gjort suksess på gjenvinning av avskiltede Tottenham-spillere. Tom HuddlestoneJake Livermore og Michael Dawson skal alle ha sin del av æren for at Hull biter fra seg i Premier League. Nå vil manager Steve Bruce hente nok en kar fra innbytterbenken på White Hart Lane. Daily Mirror skriver at Aaron Lennon står øverst på ønskelisten når Bruce igjen får shoppe i januar.