SAVNET: Madeleine McCann har vært savnet siden 2007. Foto: AFP PHOTO /MCCANN FAMILY.
SAVNET: Madeleine McCann har vært savnet siden 2007. Foto: AFP PHOTO /MCCANN FAMILY.

Hevder «Maddies siste hvilested» ble beskrevet i mystisk brev

En hotellansatt ved feriestedet hvor Madeleine McCann forsvant fra, fant et mystisk brev ett år etter forsvinningen. I brevet stod det forklart at Maddie ble dumpet i en innsjø i nærheten av Praia da Luz.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Forsvinningen av Madeleine McCann forblir et mysterium for både portugisisk og britisk politi, som nå forsøker å innhente informasjon fra flere nye formelt mistenkte i saken.

Britiske medier spesielt følger Maddie-saken tett, og nå har den britiske avisen Daily Mirror snakket med en tidligere vaktmester ved feriekomplekset i Praia da Luz i Portugal som hevder å sitte informasjon som kun politiet har hatt siden 2008. 

Ett år etter forsvinningen fant den hotellansatte nemlig et mystisk brev utenfor McCanns leilighet, hvor Maddie sist ble sett. Tittelen i brevet var «Madeleine Beth McCann». 

– Det regnet den natten så brevet var gjennomvått da jeg fant det. Det stod tydelig Madeleines navn øverst. Det var skrevet på portugisisk, forteller personen som ikke navngis av avisen.

Under teksten ble det, ifølge vaktmesteren, henvist til en kunstig innsjø, som ble beskrevet som Maddies «siste hvilested».

– Jeg snakket med de andre ansatte om det og de sa at jeg burde gi det til politiet. Jeg gav det til dem, men har ingen idè om hva de gjorde videre med saken. Det ville vært det perfekte stedet gjemme et lik, forteller vaktmesteren.

Innsjøen det refereres til i brevet er Barragem da Bravura, som ligger circa 15 kilometer fra leilighetskomplekset i Praia da Luz. Ifølge Mirror har politiet kun gjennomsøkt skogsområdene rundt innsjøen, men det er aldri blitt gjennomført undervannssøk i innsjøen. 

En talsperson for McCann-familien sier til avisen at de gjerne ser at områdene blir gjennomsøkt på nytt.