Chelsea ydmyket gamlesjefen og tok seg videre i Mesterligaen

London-klubben banket Roberto Di Matteos Schalke. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Schalke-Chelsea 0-5

Se video med tillatelse fra Viasat

Roberto Di Matteo har gjort det José Mourinho aldri har fått til. Nemlig å vinne Mesterligaen med Chelsea.

Scoret etter to minutter
Men da Chelsea og Di Matteos nye klubb Schalke møttes på Veltins Arena tirsdag, var det ingen tvil om hvem som var sjefen.

Da dommeren blåste av sto det hele 5-0 i favør gjestene fra London. Men til tross for at Chelsea fremstår som uslåelige, vil ikke Mourinho rangere dem som det beste laget han har ledet.

– Jeg vil ikke sette laget på topp for vi har ikke vunnet noe titler. Jeg har alltid sagt at vi må vinne titler for å bli et stort lag. Vi er i starten av en prosess, sier han til Viasat.

Men portugiseren ser naturligvis positivt på fremtiden.

– Jeg tror vi kan bli det beste laget jeg har ledet. Vi spiller fantastisk fotball. Men vi er i november nå. Da vinner ingen titler, sier han.

Mourinhos gutter gikk rett i strupen på tyskerne og scoret allerede etter to minutter da John Terry raget høyest på et hjørnespark.

Etter en halvtime doblet Willian til 2-0 før hjemmelagets Jan Kirchhoff stanget ballen i eget mål på komisk vis og sørget for at det sto 3-0 til Chelsea da lagene gikk til pause.

Innbytter Drogba scoret
I andre omgang fortsatte London-klubben å kjøre over vertene. Didier Drogba kom etter hvert inn for Diego Costa, og med et kvarter igjen på klokken satte Mesterliga-helten fra 2012 inn 4-0.

Bare et minutt seinere satte Ramires punktum da han avsluttet et vakkert angrep med å stange inn 5-0.

SCORET: Både Didier Drogba og Willian tegnet seg på scoringslisten mot Schalke. (GERMANY  - Tags: SPORT SOCCER)
SCORET: Både Didier Drogba og Willian tegnet seg på scoringslisten mot Schalke. (GERMANY - Tags: SPORT SOCCER)

Det betyr at Chelsea allerede er videre fra gruppespillet. Schalke er avhengig av at Chelsea slår Sporting i siste runde, mens de selv gjør jobben borte mot Maribor.