Hat trick-Agüero reddet City mot timanns-Bayern

Bayern München hadde en mann utvist, men så ut til å vinne kampen likevel. Så våknet en argentinsk ballartist.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Manchester City-Bayern 3-2

Video med tillatelse fra Viasat.

Manchester City så ut til å gå på en ny lei Mesterliga-smell da Bayern München hadde snudd kampen etter at de hadde fått Mehdi Benatia utvist. 

I stedet utnyttet Manchester City gavepakken fra CSKA da de spilte uavgjort mot Roma på best mulige måte.

Sergio Agüero var nok en gang mannen som berget Manchester City i grevens tid, og også Bayern München var i det gavmilde hjørnet på tirsdag.

Først da han utlignet fem minutter før slutt, men snuoperasjonen var komplett først på overtid da argentineren nok en gang var på rett sted til rett tid og satte inn 3-2.

Hylles

Agüero scoret også det første målet, før Bayern snudde kampen med ti mann.

Etter kampen blir spissen hyllet av lagkamerater.

– Dersom du ønsker å lykkes med noe så trenger du en spesiell spiller i en spesiell form, ellers vinner du ingenting, sier Manchester City-kaptein Vincent Kompany.

– Sergio er vår spesielle spiller, og når han er i denne formen gjør han ting mulig.

Også en lettet Manuel Pellegrini takket tremålsscoreren etter kampen.

– Jeg mener alle de store lagene trenger store spillere og Sergi er en stor spiller, og han er veldig viktig, sier Pellegrini ifølge London Evening Standard.

Avansement mulig

Det som før CSKAs overtidsscoring tidligere på kvelden så bekmørkt ut for Manchester City, og som fem minutter før slutt på Etihad fremdeles så blytungt ut, ser nå mulig ut for Manuel Pellegrinis menn.

Før siste runde, der Manchester-laget skal til Roma og CSKA til München, ligger tre lag á poeng med fem poeng, mens Bayern München er suverene med sine 12 poeng.

Bayern best, men ble straffet

Det var Manchester City som måtte mest, men det var Bayern München som begynte best på Etihad.

Vertene fikk nesten ikke låne ballen det første kvarteret, men fikk etterhvert fotfeste.

En som derimot mistet fotfestet var Sergio Agüero da Mehdi Benatia meide ham ned innenfor 15-meteren. Straffesparket var udiskutabelt, og Benatia ble belønnet med direkte rødt kort.

Da Sergio Agüero, som så mange ganger før, var sikker som banken fra straffemerket så det plutselig meget lyst ut for City etter uavgjortresultatet mellom CSKA Moskva og Roma tidligere på dagen.

Snudde kampen før pause

Kampen skulle likevel få en noe overraskende vending.

Timanns-Bayern var nemlig ikke interessert i å legge seg ned og gi opp, til tross for at de var videre i Mesterligaen allerede før oppgjøret.

Da gjestene fem minutter før pause fikk frispark 22 meter fra mål så Xabi Alonso sitt snitt til å sette Joe Hart på en prøve.

Til tross for at Hart så tøff ut med bart var han ikke der han burde være da skuddet gikk nede i det som burde ha vært keeperhjørnet.

Bayern fortsatte å dominere banespillet frem mot pause og plutselig var kampen snudd.

Et innlegg fra Jérome Boateng fant Robert Lewandowski som i duell med Vincent Kompany og Bacary Sagna var høyest og headet, eller snarere skuldret, ballen i en bue over Joe Hart.

Jevnspilt ti mot elleve

Utover i andre omgang var det ikke mye som tydet på at City var flere spillere enn Bayern München på banen. 

Det var jevnt i banespillet, men Manchester City tok større sjanser offensivt enn gjestene. Dermed fikk også Bayern München noen gylne overgangsmuligheter, men en uvanlig manglende presisjon fra tyskerne ødela de fleste av dem.

Frank Lampards langskudd, fistet over av Manuel Neuer, var Manchester Citys største sjanse i den andre omgangen.

Snudde kampen dramatisk

I alle fall inntil Stevan Jovetic, som var frisk etter innhoppet, fikk plukket opp en horribel tversoverpasning Xabi Alonso. Sergio Agüero fikk ballen og satte fart mot mål.

Alene med Manuel Neuer gjorde han ingen feil og satte ballen via stolpen og inn til 2-2.

En viktig utligning fra argentineren, men enda viktigere var det da han på overtid utnyttet en fryktelig fumling fra Jerome Boateng, stjal ballen og nok en gang kom alene mot Neuer.

Nok en gang var han iskald, og trillet ballen i nettet.

Dermed kan Samir Nasri, som har fryktet for jobben sin etter svake Mesterliga-resultater, pustet lettet ut i kveld.