CSKAs gavepakke til Manchester City: Snøt Roma for seieren på overtid

Francesco Tottis frisparkkanon ble utlignet av innlegg som gikk rett i mål.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

CSKA Moskva-Roma 1-1

Fernando Tottis frisparkkanon mot slutten av den første omgangen så ut til å bli tungen på vektskålen for Roma i et vanskelig borteoppgjør på et folketomt Arena Khimki.

Gjestene hadde kontroll på hjemmelagets forsøk på angrep gjennom hele andre omgang, men tre minutter på overtid glapp det. 

Et innlegg fra Vasilij Berezutskji gikk over alt og alle og inn bak Morgan de Sanctis.

Utligningen holdt ikke bare liv i CSKA Moskvas drøm om avansement, det var også god hjelp for Manchester City.

Hadde det blitt en seierherre i Moskva måtte Manchester City vinne begge sine siste kamper i Mesterligaen for å ha en sjanse.

Nå kan de, i teorien, klare seg med uavgjort i en av de to siste kampene. Det betyr at Manchester City ikke må vinne mot Bayern München senere tirsdag, selv om det selvsagt ville vært en fordel.

Tam førsteomgang

Det var på ingen måte et fyrverkeri man var vitne til i kampens første 40 minutter, men da Vasilij Berezutskij felte en Roma-spiller på kanten av feltet var det på skuddhold for den spillende Roma-legenden Francesco Totti.

Totti stilte seg opp og dundret ballen rett i lengste hjørnet. Skuddet gikk i keeperhjørnet, men var så hardt at Igor Akinfejev bare kunne se ballen treffe nettmaskene bak seg.

CSKA hadde det meste av ballen i andre omgang, men slet med å skape de store mulighetene.

Misbrukte kjempesjanser

Etterhvert som de jaktet utligning, som var en forutsetning for at de skulle ha avansementsmuligheter, åpnet det seg rom bakover.

Tolv minutter før slutt kontret italienerne mesterlig og Adem Ljajic burde ha punktert kampen, men Akinfejevs beinparade ville det annerledes.

Roma var i det hele tatt nærmere 2-0 enn CSKA var utligning, til tross for iherdige forsøk av hjemmelaget.

Inntill det skjebnesvangre innlegget på overtid.

PS: I den andre kampen i Mesterligaens gruppespill med tidligere avsparktidspunkt tirsdag vant allerede avansementsklare Porto 3-0 borte mot BATE Borisov.

Hector Herrera, Jackson Martinéz og Christian Tello scoret målene.