Her har Truls Svendsen gått for langt!

Truls Svendsen (42) legger ut på sin tøffeste tur noensinne. I programmet «Tjukken og Lillemor» på TV 2 skal han og eventyrer Cecilie Skog gå Grønland på tvers - til fots!

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Komiker og skuespiller Truls Svendsen er kjent for å ta en utfordring på strak arm. Sist seilte han Norge på langs med Hurtigruten, denne gangen står han overfor en langt mer krevende og fysisk oppgave.

Skal krysse Grønland til fots

I programmet «Tjukken og Lillemor» skal han sammen med eventyrer Cecilie Skog forsøke å krysse Grønland på tvers - til fots.

Skog har en enorm ekspedisjonerfaring med turer til Mount Everest, Sydpolen og Nordpolen bak seg. Truls Svendsen har ikke så veldig mye å skilte med når det gjelder ekspedisjoner i ødemarken.

UT PÅ TUR: Cecilie Skog og Truls Svendsen gjør seg klar for å krysse Grønland til fots. Foto: Sveinung Svendsen/TV 2
UT PÅ TUR: Cecilie Skog og Truls Svendsen gjør seg klar for å krysse Grønland til fots. Foto: Sveinung Svendsen/TV 2

– Hvorfor sa du ja til dette, Truls?

– Fordi at jeg var nysgjerrig på hele opplegget og tenkte at dette kunne være et slags pressmiddel mot meg selv for å komme meg ut i naturen. Og jeg kunne jo ikke si nei til å se Grønland når jeg først fikk sjansen, forteller Truls Svendsen til TV 2.

DÅRLIG: Truls Svendsen sliter med å holde middagen i magen. Foto: Sveinung Svendsen/TV 2
DÅRLIG: Truls Svendsen sliter med å holde middagen i magen. Foto: Sveinung Svendsen/TV 2

Må spy

Allerede første dag nekter kroppen til Truls å samarbeide og det ender med at han kaster opp.

– Der kom den, ja! Du går til du spyr! utbryter Skog i programmet og holder trøstende rundt sin nye tur-venn.

SE VIDEO ØVERST I SAKEN

Overbevist etter tre glass champagne

Svendsen sa ja til å være med etter et møte med Cecilie Skog, selv om han innrømmer at det var champagnen han fikk som ble den avgjørende faktoren.

– Da jeg våknet neste skjønte jeg ikke hvorfor jeg hadde sagt ja, men det skal ikke mer en tre glass med champagne til for å overbevise meg, tydeligvis. Men jeg var også litt redd for det fysiske med en slik tur, forteller Svendsen til TV 2.

LATTER: Truls og Cecilie i et morsomt øyeblikk i teltet. Sveinung Svendsen/Foto: TV 2
LATTER: Truls og Cecilie i et morsomt øyeblikk i teltet. Sveinung Svendsen/Foto: TV 2

Måtte trene seg opp

Det er et svært ugjestmildt miljø den urbane komikeren møter på Grønland. Iskalde og uendelige vidder tar ikke hensyn til slitne kropper og det ble tidlig klart at Truls måtte gjennom en opptrening i forkant av innspillingen for å komme i fysisk form til ekspedisjonen.

– Jeg sprang mye på tredemølle og spilte innebandy og squash. Jeg skulle egentlig trene med å trekke bildekk etter meg i skogen men i stedet for å gjøre det tre ganger i uken ble til én. Det er mye mer morsomt med innebandy. Det fikk jeg litt kjeft av Cecilie for, innrømmer Truls Svendsen. 

Krangling, tårer og latter

Det kan fort oppstå gnisninger når to mennesker skal være sammen i total isolasjon på en 600 km lang skitur og i programmet får seerne oppleve både krangling, gråt, sorg men også mye latter og humor og enorm glede når de mestrer oppgaver sammen.

LATTER: Selv om turen var et slit ble det også tid til mye latter underveis. Foto: Sveinung Svendsen/TV 2
LATTER: Selv om turen var et slit ble det også tid til mye latter underveis. Foto: Sveinung Svendsen/TV 2

Jeg var læregutten

– Hva lærte du av Cecilie?

– Å ta ting som de kommer, og ikke ha for langsiktige mål. Det er bedre å fokusere på den neste pausen i stedet for å tenke at «nå er det 30 dager til vi er i mål», da blir man fort håpløs, forteller Svendsen.

– Hva lærte Cecilie av deg?

– Ingenting! Jeg kan ikke komme på en eneste ting, hehe. På denne turen var det Cecilie som var mentor og jeg som var læregutt.

Livredd

Svendsen innrømmer at han også var redd under turen.

– Ja, absolutt! Jeg var redd for bresprekker og isbjørner og for å gå tom for mat. Også var jeg livredd for at noen skulle se meg da jeg gikk ned i «hockey» for å bæsje, forteller Truls Svendsen og ler.