SØKEORD: Thomas Müller (innfelt) søkte blant annet på dybden i Lysefjorden og hvordan man kunne dumpe et lik i sjøen. (Foto: TV 2 / Privat)
SØKEORD: Thomas Müller (innfelt) søkte blant annet på dybden i Lysefjorden og hvordan man kunne dumpe et lik i sjøen. (Foto: TV 2 / Privat)

Politiet: Dette søkte drapstiltalte Thomas Müller på

JÆREN TINGRETT / OSLO (TV 2): Under drapsetterforskningen har politiet funnet flere interessante søkeord - noen var også slettet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den drapstiltalte ektemannen til Agnes Elisabeth Müller, Thomas Müller, søkte blant annet på hvordan man bedøver et menneske, hvordan man dumper et menneske i sjøen og hvor dypt det var i Lysefjorden, der Agnes ble funnet. 

Det kom frem i retten tirsdag  under vitnemålet til Odd Frode Thorbjørnsen, som jobber som rådgiver ved Kriminalteknisk seksjon i politiet. 

Brukte Agnes' telefonprogram

Blant søkene politiet har klart å gjenskape, etter at tiltalte slettet dem, er «spionprogram for Iphone», «dybdekart i Google» og Viber. 

Politiets elektroniske bevis viser også at tiltalte har vært pålogget Agnes Elisabeth Müllers Viber-konto, etter at hun var drept. Viber er en applikasjon til mobiltelefoner som lar deg ringe til andre med samme program kostnadsfritt. 

Dagen før Agnes forsvant, 15. april, var hun registrert som skilt på Facebook. På forsvinningsdagen ble dette endret til gift, viser politiets undersøkelser. 

Ble venner på Facebook flere ganger rett før drapet

I tillegg ble det sendt fire til fem venneforespørsler mellom tiltalte og Agnes natt til 15. april. I løpet av et tidsrom på femten minutter ble Thomas og Agnes Elisabeth Müller venner og sletter hverandre flere ganger på Facebook. 

Politiet vet ikke hvem som er innlogget på de to nettbrettene som brukes, men tolker dette til at det er den tiltalte. 

Thomas Müllers forsvarer, Ørjan Eskeland, kalte politiets tolkninger for ren spekulasjon i retten. 

Meldinger på Anges' sin Facebook-profil viser også at hun hadde konkrete flytteplaner få dager før hun ble drept. 

«Hvordan lage bedøvelsesmiddel?»

I tillegg har han søkt på «hvordan man lager bedøvelsesmiddel selv», og hvordan dette kan brukes på en kvinne. Han brukte også søkeord som «dødelige sex-ulykker», «usynlig spionkamera» og «hvordan gjenopprette Viber-meldinger».

Han har også søkte på flere emner rundt Facebook, blant annet hvordan man kan slette varsler fra en bestemt person. Dette skal ha vært mannen Agnes hadde et nett-forhold til før drapet skjedde. 

I tillegg har han forsøkt å få svar på om kona kan «flytte til utlandet med barna?». Disse søkeordene har politiet oversatt fra tysk.

Tidligere tirsdag ble blant annet obduksjonsrapporten lagt frem. Den viste at det ikke ble funnet spor av alkohol eller andre rusmidler under obduksjonen.