BLE HELTEN: Magnus Sylling Olsen ble den store helten med sine to scoringer da Mjøndalen sikret seg retten til å møte Brann i kvalifiseringen til Tippeligaen. Nå mener han det er Brann-spillerne som har alt presset på seg. Foto: SCANPIX
BLE HELTEN: Magnus Sylling Olsen ble den store helten med sine to scoringer da Mjøndalen sikret seg retten til å møte Brann i kvalifiseringen til Tippeligaen. Nå mener han det er Brann-spillerne som har alt presset på seg. Foto: SCANPIX

Helten fra sist tror Brann-spillerne har en fæl følelse

Magnus Sylling Olsen har selv slitt i bunnstriden.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Mjøndalen-Brann fra 18.30 på TV 2 Zebra og tv2sumo.no!

Mjøndalen koker og optimismen er til stede foran onsdagens returoppgjør om retten til å spille Tippeliga-fotball 2014.

Mens Mjøndalen-spillerne sier de gleder seg stort til det braker løs, tror Mjøndalens Magnus Sylling Olsen at følelsen er stikk motsatt hos Brann.

- Når du sliter i nedrykksstriden, blir du litt passiv og mister selvtillit. Usikkerheten sprer seg gjerne litt rundt og det er ingen god følelse, sier Mjøndalen-spilleren som med sine to mål ble helten i kvalifiseringskampen mot Bærum.

Han har tidligere spilt Tippeliga-fotball for Aalesund og Sarpsborg 08 - og har selv opplevd bunnstriden i Tippeligaen.

– De har det nok litt verre enn oss, sier Sylling Olsen og viser til Brann-spillerne.

For selv om Mjøndalen har fått et godt utgangspunkt, og i praksis leder siden bortemålsregelen teller, hevder MIF-gutta at de slett ikke føler noe press.

Legger presset på Brann
Mads Hansen er klokkeklar på at det er Brann som har alt presset på seg.

– Det vil være en fiasko av dimensjoner dersom Brann rykker ned. De er storfavoritter på onsdag. For Brann vil det være en skandale om de rykker ned, sier Hansen.

Trener Vegard Hansen legger ikke skjul på at han i etterkant av 1-1-kampen på Brann stadion måtte forsøke å dempe forventningene i MIF-leiren. Han er klar på at Mjøndalen ikke må tro for mye er gjort etter 1-1 i Bergen.

– Vi har et bedre utgangspunkt enn da vi reiste til Bergen, men det er helt åpent fortsatt. En liten fordel oss, kanskje, men det blir tett og jevnt og helt umulig å si hvordan det går, sier han.

Nekter å gå for 0-0
Siden Mjøndalen har et bortemål fra søndag, vil bruntrøyene være klar for Tippeligaen dersom det ender 0-0 i returoppgjøret.

– Det betyr ikke så mye for vår del. Vi kan ikke ta sjansen på å ligge bakpå og vente på Brann. Det er for dristig. Vi gil gjerne ut og styre. Utgangspunktet vårt er å angripe for å vinne. Det passer ikke oss å ligge bakpå, sier Vegard Hansen.

– Samtidig må vi passe oss for kontringene til Brann. De er gode på bortebane, så vi må angripe smart og fornuftig, legger Hansen til.

– Tror du det kan ende 0-0?

– Det kan skje, men det tar jeg ikke for gitt. Vi spiller ikke for det i alle fall, sier han.