MÅ VINNE: Samir Nasri (midten) er klar på at avansement i Mesterligaen er livsviktig for Manchester City. Tirsdag møter de lyseblå Bayer München til skjebnekamp på Etihad.
MÅ VINNE: Samir Nasri (midten) er klar på at avansement i Mesterligaen er livsviktig for Manchester City. Tirsdag møter de lyseblå Bayer München til skjebnekamp på Etihad.

Nasri frykter for City-profilenes fremtid ved Mesterliga-exit

– Suksess i Mesterligaen er nesten altoverskyggende for City, mener Kasper Wikestad.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Manchester City har kniven på strupen. Mesterliga-skjebnen kan bli beseglet dersom det ikke blir seier mot Bayern München. For flere av spillerne kan også tirsdag kveld bli skjebnesvanger, i alle fall om vi skal tro Samir Nasri.

Nasri med advarsel
– La oss være ærlige. Med den lønnen og nivået til alle spillerne, 90 prosent er verdensklasse: Det ville vært en vanvittig skuffelse for klubben ikke å komme seg videre fra gruppespillet - for oss også, sier Nasri til The Guardian.

– Vi må gjøre noe, ellers kommer det nye spillere neste år. Det er sånn man jobber når man spiller for en stor, stor klubb. Man må respondere og vise at man fortjener å gå videre.

Kasper Wikestad tror Nasri har rett i at flere av klubbens profilerte spillere kan gå usikre fremtider i møte dersom det ikke blir avansement i år heller.

– Da kan brenne for noen av spillerne. Å lykkes i Europa er det neste steget City må ta. Det er det steget eierne forventer at de skal ta, sier TV 2-kommentatoren.

Se tabellen i Citys Mesterliga-gruppe her!

– Det er nesten altoverskyggende
Skal City gjøre nettopp det, må et bratt fjell bestiges de kommende ukene. De lyseblå ligger sist i gruppen med kun to poeng på fire kamper. Roma og CSKA Moskva har begge fire poeng og møtes innbyrdes tirsdag, mens City tar imot Bayern som allerede er klare for utslagsrunden.

– Jeg var sikker på at i år skulle City falle gjennom i ligaen, men lykkes og komme langt i Mesterligaen. Jeg er veldig overrasket over at de har vært så dårlige. CSKA-kampene var forferdelige. De skal slite med å avansere i år også, sier Kasper Wikestad.

For Citys Mesterliga-historikk er alt annet en positiv lesning. I 2011/2012-sesongen røk de lyseblå ut i gruppespillet. Året etter fulgte de opp med jumboplass i gruppespillet, før det ble exit mot Barcelona i åttedelsfinalen i fjorårets sesong.

Hva som skal til for å lykkes i Mesterligaen, er blitt snakket mye om i forbindelse med City. Det er likevel vanskelig å gi noe konkret svar på spørsmålet.

– De tre årene jeg har vært her har vi vunnet ligaen to ganger og endt på andreplass én gang, men nå må vi forbedre oss i Mesterligaen. Det er ikke nok å være på topp i ligaen dersom man ikke gjør noe i Mesterligaen. Med spillerne vi har, og støtten eierne viser, må vi prestere i Mesterligaen, sier Nasri. 

Og nettopp viktigheten av å lykkes i Mesterligen er enorm, mener Wikestad.

– Det er ekstremt viktig, nesten altoverskyggende. Derfor er det overraskende at de har gjort det så dårlig, sier Wikesaad

– Jeg synes det var lettere å sette fingeren på hvorfor det ikke lyktes under Mancini. Han lyktes jo aldri i Europa. Men Pellegrini har jo gjort det godt i Europa – riktig nok ikke i Real Madrid. Han tok Villarreal til semifinale og Málaga til kvartfinale i Mesterligaen. Han har erfaringen, det samme har spillerne. Så det er litt vanskelig å sette fingeren på hva som er galt, sier Wikestad.

Mourinho i ordkrig
Men et lag som har knekket Mesterliga-koden er Chelsea. London-klubben har, bortsett fra feilskjær som det i 2013, regelmessig kommet seg enkelt ut av gruppespillet. Også i år virker blåtrøyene å klare akkurat det, selv om tirsdagens nøkkelkamp mot gruppetoer Schalke 04 bør vinnes for å få pusterom.

Bundesliga-klubben ledes av Roberto Di Matteo, mannen som ledet Chelsea og eier Roman Abramovitsj til Mesterliga-triumf i 2012. Mesterliga-trofeet er det eneste Mourinho mangler som Chelsea-manager, men før møtet med klubblegenden heller portugiseren kaldt vann i årene til Di Matteo.

– Jeg har sagt det mange, mange ganger. Mesterligaen er ikke et resultat av fantastisk arbeid. Du kan vinne Mesterligaen i en forferdelig sesong. Du kan endte på femteplass og vinne Mesterligaen. Liverpool gjorde det, og Chelsea gjorde det. En utslagsturnering er noe som alltid har en stor prosentdel av uforutsigbarhet, sier Mourinho ifølge The Telegraph.

Wikestad ser spor av «The Jealous One» bak Mourinhos uttalelser.

– Di Matteo klarte det Mourinho aldri klarte i Chelsea. Nå prøver jo Mourinho å snakke ned prestasjonen til Di Matteo. Manglende suksess i Mesterligaen ble på mange måter Mourinhos skjebne, sier Wikestad

Se hvordan det ligger an i Mesterliga-gruppene før denne runden her!

PS: Manchester City må klare seg uten de skadede spillerne David Silva og Aleksandar Kolarov, samt Yaya Touré og Fernandinho (begge suspendert) i tirsdagens kamp mot Bayern München.