FUNNET DREPT: Agnes Elisabeth Müller ble funnet drept på 70 meters dyp i Dørvika ved Lysefjorden. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
FUNNET DREPT: Agnes Elisabeth Müller ble funnet drept på 70 meters dyp i Dørvika ved Lysefjorden. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix

Kranglet samme dag som Agnes ble drept

JÆREN TINGRETT / OSLO (TV 2): Ektemannen hadde søkt opp hvor dyp Lysefjorden var der 36 år gamle Agnes Elisabeth Müller ble funnet drept. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tirsdag kom det frem at den drapstiltalte ektemannen til Agnes Elisabeth Müller, Thomas Müller, slettet enkelte søkeord fra nettbrettet sitt. 

Blant annet skal han ha søkt på «Hvor dyp er Lysefjorden», noe som førte politiet til stedet der den drepte 34-åringen senere ble funnet. Det opplyste innsatsleder for leteaksjonen, Ståle Østerhus, fra vitneboksen i Jæren tingrett, der saken denne uken behandles. 

I retten tirsdag ble blant annet et ti timer langt opptak på en diktafon som den tiltalte ektemannen disponerte. Opptaket er gjort 16. april, samme dag som Agnes ble drept, og det høres blant annet en relativt kort krangel mellom ekteparet. Samtidig høres det barnegråt i bakgrunnen. 

Før ektemannen kom hjem, var Agnes alene hjemme med de to barna. Ifølge opptaket var det latter og samtaler mellom de to barna som gjør at politiet ikke tolker det slik at Agnes var en kvinne som ønsket å dø. Dette har ektemannen hevdet i retten. 

Orker ikke se obduksjonsbilder

I retten tirsdag er det klart for flere vitneforklaringer fra de som har drevet med etterforskningen av saken. I tillegg skal obduksjonen gjennomgås, og forsvarer Ørjan Eskeland presiserte i retten at den tiltalte ektemannen ikke orket å være tilstede i retten under fremleggingen.

Aktor Tormod Haugnes påpekte også at det vil bli lagt frem sterke bilder fra obduksjonen i retten. Politiets kriminalteknikere viser også bilder av huset til ekteparet Müller, der drapet skjedde. 

– Det er ingenting som viser at det faktisk skjedde et drap i huset. Vi har ingen klare markeringer fra politihundene, påpekte kriminalteknikeren i retten. 

Da likbildene av den drepte 34-åringen skulle vises i retten, ble ektemannen ført ut av salen. 

Funnet i Lysefjorden

Agnes forsvant 16. april i år, og ble meldt savnet tre dager senere av ektemannen. Han er nå tiltalt for overlagt drap og voldtekt av kona. 

Det ble brukt både hund og helikopter i søket etter Agnes, og hun ble funnet på 70 meters dyp i Dørvika ved Lysefjorden 6. mai.

I mellomtiden hadde ektemannen blitt siktet for drapet, 12 dager etter at hun ble drept.

Da rettssaken startet mandag, erklærte Thomas Müller delvis straffskyld, men nektet for voldtekten. Han fortalte videre at de to sammen hadde planlagt at hun skulle forsvinne i flere måneder før.

Samtidig sa han at han ikke visste når drapet, som kona selv ønsket, skulle skje, og at det dermed ikke kunne ha skjedd med overlegg.