VURDERER ENGLAND: Ilkay Gündogan er ikke uvillig til å spille i Premier League. AFP PHOTO / FRANCK FIFE
VURDERER ENGLAND: Ilkay Gündogan er ikke uvillig til å spille i Premier League. AFP PHOTO / FRANCK FIFE

Fotballryktene: – Tysk landslagsstjerne flørter med Premier League

Og Real Madrid vil hente Liverpool-spiller.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Noen teller dager til jul, men i vår appelsin er det nå 36 nellikspiker igjen.

For i dag er det 36 dager igjen til overgangsvinduet åpner.

Da er det en måned med salig glede og vill spenning om favorittlaget ditt gjør noe for å stå bedre rustet til siste del av sesongen.

Eller om de selger unna arvesølvet for å bedre på klubbøkonomien.

Manchester United kan se ut til å være en mellomstasjon i karrieren til Angel di Maria. Argentineren har ikke lagt skjul på at han ønsket seg til Paris Saint-Germain i sommer, og at han veldig gjerne vil spille for klubben senere i karrieren. Nå skriver Daily Star at PSG følger nøye med på om UEFA lemper på Financial Fair Play-reglene. Dersom de gjør det, så er franskmennene klare for å bruke store penger på å hente di Maria allerede til sommeren.

Nå er Premier League blitt veldig populært i Dortmund. I helgen gikk Borussia Dortmund-trener Jürgen Klopp ut og sa at han kunne tenke seg å prøve seg som manager i England. Og nå kan midtbanespilleren Ilkay Gündogan fortelle at han også kan tenke seg å spille i Premier League. Det kommer selvsagt som gode nyheter for Manchester United, som har vært interessert i 24-åringen lenge - til tross for at han har vært ute nesten et helt år på grunn av skade, skriver London Evening Standard.

Situasjonen er alt annet enn rosenrød i Liverpool for tiden. Resultatene er ikke noe å skryte av verken i Premier League eller Champions League, og Raheem Sterling vil ikke signere en ny kontrakt. Og om ting ikke kunne blitt verre, så mener nå Mario Balotelli at han har levert over forventning på banen for Liverpool. Og agenten hans uttaler ifølge Daily Mail at det er uaktuelt å flytte tilbake til Italia. Dermed tyder mye på at «Super-Mario» kommer til å fortsette å overprestere for de røde utover våren.

Liverpool gjorde et varp da de sikret seg den spanske midtbanespilleren Pedro Chirivella fra Valencia i fjor sommer. Men den gangen kunne det se ut som om klubben var på opptur. Lite visste man da at oppturen bare skulle vare en sesong. Nå kan det se ut til at gleden av å ha den spanske U18-kapteinen også kan bli kortvarig. For nå vil Real Madrid hente Chirivella hjem til Spania, skriver Daily Mail. Og de kan også garantere at han kommer til en klubb som vil kjempe om titler.

Marco Reus var det heteste av det hete i sommer. Men da valgte han å bli værende i Borussia Dortmund. 25-åringen er fortsatt het på overgangsmarkedet, men plutselig ser det ut til at han må se til andre nasjoner enn England dersom han ønsker å utvide trofeskapet sitt. For i tur og orden har Manchester City og Chelsea trukket sin interesse for den offensive midtbanespilleren, melder Metro. Dermed er det Liverpool, Manchester United og Arsenal som står igjen som engelske alternativ. Tre klubber med større navn enn ferdigheter for tiden.

Arsenal har sett for seg at de kan hente den kroatiske landslagsspilleren Marcelo Brozovic for en billig penge. Men det kan de trolig ta løpefart og glemme. For ifølge Daily Star skal Dinamo Zagreb-manager Zdravko Mamic uttalt at det må komme et minneverdig bud på bordet før 22-åringen får forlate klubben. Også Tottenham skal være interessert i den dyptliggende playmakeren.

Da er portugiseren Joao Moutinho et annet alternativ. Det ble i helgen kjent at 28-åringen gjerne kan tenke seg å spille for et topplag i Premier League. Den tidligere Porto-spilleren ble sittende igjen som den eneste store stjernen da Monaco holdt salg i sommer. Nå er han lei og har nå levert inn en overgangssøknad til klubben, skriver Daily Express. Men om Arsenal må grave dypt i lommene for å få Brozovic, så blir nok ikke Moutinho billigere. Nærmere 300 millioner kroner blir nok prisen på. Også Chelsea og Manchester United følger med hva som skjer med Moutinho.

Chelsea stormer mot Premier League-tittelen. Selv om sesongen ikke er halvspilt, så er det vanskelig å se at noen kan ta dem igjen. Men til tross for at det sportslig går på skinner, så må klubben jobbe for å holde på stjernene sine. Nå skriver Daily Express at Real Madrid kan komme med et bud på Diego Costa til sommeren, og spissen skal langt fra være uvillig til å flytte tilbake til den spanske hovedstaden.

Brann-spilleren Stephane Badji seiler opp som et av de heteste navnene i Premier League i øyeblikket. Crystal Palace og Sunderland er tidligere blitt nevnt som interesserte klubber. Nå kan Bergens Tidende fortelle at Newcastle var på Brann Stadion og kikket på senegaleseren mot Mjøndalen. Og Daily Mirror skriver at også West Bromwich Albion kan tenke seg 24-åringen, som tilbrakte store deler av tippeligasesongen på benken til Brann.

Eidur Gudjohnsen kan være på vei tilbake til engelsk fotball. 36-åringen har vært uten klubb etter at han forlot Club Brugge i sommer. Han har trent med gamleklubben Bolton den siste uken, og skal prøve seg i en treningskamp tirsdag kveld. Imponerer han der, kan han få sitt comeback for The Trotters, skriver The Sun.

En annen som kan være på vei tilbake til England er Jean Makoun. Kameruneren kan vel neppe betegnes som noe annet enn en flopp i Aston Villa. Han ble kjøpt for 60 millioner kroner, spilte åtte kamper på to sesonger, før han ble gitt bort til Rennes for småpenger. Nå vurderer West Ham og Sunderland å gi 31-åringen en ny sjanse i England, melder Daily Mirror. Makouns kontrakt med Rennes går ut til sommeren, og klubben vil selge mens de fortsatt kan få penger for ham.