TOK EN PRAT: Arsene Wenger (t.v.) og Ivan Gazidis tok en prat om Arsenals dårlige form den siste tiden.
TOK EN PRAT: Arsene Wenger (t.v.) og Ivan Gazidis tok en prat om Arsenals dårlige form den siste tiden.

Wenger i krisemøte

Arsene Wenger i møte med klubbdirektøren etter sviktende resultater.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Begrepet «Black November» har fulgt Arsenal i en årrekke. Og heller ikke i år ble november en suksessmåned for The Gunners.

To tap og en uavgjort er fasit på de tre siste kampene.

Urolig klubbleder
Mandag møtte Arsene Wenger klubbdirektør Ivan Gazidis til et krisemøte for å diskutere svake resultater, skriver Daily Star.

Amerikaneren Stan Kroenke er har den største aksjeposten i Arsenal. Han er kjent som «Silent Stan» fordi han sjelden blander seg inn i det sportslige i klubben.

Men nå skal selv han ha begynt å ta supporternes opprør mot Wenger på alvor.

Arsenals nest største aksjeholder, usbekeren Alisjar Usmanov, er derimot ikke kjent for å gå stille i dørene.

Misfornøyd investor
Mangemilliardæren eier i overkant av 30 prosent av aksjene i klubben, men er nektet en styreplass og har derfor ingen innflytelse på driften.

– Min private vurdering av favorittklubben min, Arsenal, er at Arsenal er en drøm, som noen ganger blir en luftspeiling, og noen ganger et mareritt - som alle drømmer. Laget har potensial, men det er ingen kritisk evaluering av egne feil og deres betydning. Ikke et eneste geni kan opprettholde nivået sitt dersom han ikke innrømmer egne feil. Bare når du innrømmer feil kan du bli kvitt dem. Det er dette jeg ønsker av klubben min. Vi repeterer de samme resultatene hvert år. Vi presterer bra og sikrer oss en plass i Champions League. Men hvert år taper vi i de første rundene av cupspillet. Som investor er jeg ikke fornøyd med dette, sier han i et intervju med CNBC.

Ber Wenger innrømme feil
Usmanov har lenge vært en tilhenger av Wenger, og samarbeider tett med Wengers gode venn David Dein. Men nå tror også han at det kan være på tide med nye krefter.

– For det første så bestemmer jeg ikke noe i denne saken. Det er en merkelig situasjon når den nest største investoren, som har over 30 prosent eierandel, ikke bestemmer noe. Og det er frustrerende. Men jeg har stor respekt for klubbpresidenten. Når det gjelder Arsene Wenger, så er han ikke bare en av de største trenerne i Europa, men i hele verden. Men i Russland har vi et ordtak som sier «Selv en gammel dame kan få taket i hodet». Alle gjør feil. Han kan gjøre feil, og jeg vet at jo eldre du blir, jo vanskeligere og mer utfordrende er det å innrømme dem, sier Usmanov.

Meldte ikke opp Giroud
Onsdag møter Arsenal Borussia Dortmund i Champions League, og vil med poeng sikre seg avansement. Men aller helst vil The Gunners vinne gruppen. Da må tyskerne beseires på Emirates Stadium, og man må ha hjelp av Anderlecht i siste runde.

Men det blir uten Olivier Giroud. For The Gunners regnet ikke med at franskmannen skulle bli friskmeldt før etter nyttår, og meldte ham ikke opp for spill i Mesterligaen i år.

Rehabiliteringen hans gikk foran planen, og han var tilbake på banen mot Manchester United i helgen. Men han må se kampen mot Borussia Dortmund fra tribunen.