INGEN STREIK: Et SAS-fly kommer inn på Oslo lufthavn Gardermoen mandag ettermiddag. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
INGEN STREIK: Et SAS-fly kommer inn på Oslo lufthavn Gardermoen mandag ettermiddag. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Ingen flyplasstreik – enighet på overtid

Luftfartens funksjonærforening (LFF) og NHO Luftfart forhandlet i flere timer på overtid natt til tirsdag, men ble til slutt enige og unngår dermed flykaos i nord.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Luftfartens funksjonærforening (LFF) og NHO Luftfart satt mandag i tvungen mekling hos riksmekleren.

Klokken 03.30 tirsdag morgen kom partene ut av forhandlingsrommet ved Riksmeklerens kontorer i Oslo. 

– Forhandlingene har gått greit. Det har vært mange vanskelige spørsmål vi har gått igjennom og vi er fornøyd med resultatet, sier Asbjørn Wikestad, leder i LFF til TV 2.

680 bakkeansatte i Widerøe og SAS Ground Holding hadde sett seg lei på det de kaller dårlig lønnsutvikling i luftfarten. LFF argumenterte at lønnstilleggene har vært langt lavere for de som jobber i luftfarten enn for de som jobber i samfunnet for øvrig. 

NHO Luftfart mener det var viktig å unngå en streik som kunne ført til flykaos ved en rekke flyplasser nord for Trondheim tirsdag morgen. 

– Det viktigste er at vi har klart å unngå en arbeidskonflikt. Det ville vært veldig alvorlig for bedriftene og for de ansatte. Vi er godt fornøyd med resultatet og dette kan bedriftene også leve med, sier NHO Luftfarts forhandlingsleder, advokat Ragne Eikrem.

Luftfartsavtalen omfatter følgende bedrifter: Finnair, Norwegian, SAS Cargo, SAS (FBU), Widerøe, SGH, Jetpak og Aviator. Meklingsfristen går ut ved midnatt.

Saken oppdateres.