FORLATER VÅLERENGA: Alexander Bonsaksen (t.v) prøver lykken i Finland. Her sammen med trener Espen«Shampo Knutsen» og direktør Jan Tore Kjær.  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
FORLATER VÅLERENGA: Alexander Bonsaksen (t.v) prøver lykken i Finland. Her sammen med trener Espen«Shampo Knutsen» og direktør Jan Tore Kjær.  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

– Jeg skjønner at det er tøft for dem

Men Alexander Bonsaksen er klar på at han ikke kunne si nei til finske Tappara.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Vålerengas landslagsspiller forlater Oslo-klubben som for tiden befinner seg i sportslig krise.

«Iskrigerne» ligger på sjuendeplass etter 21 kamper i GET-ligaen og har hele 22 poeng opp til serieleder Oilers.

– En mulighet jeg ikke kunne si nei til
Nå forverres krisen når en av lagets mest sentrale brikker forlater klubben til fordel for den finske toppklubben Tappara.

– Det er først og fremst en utrolig bra sjanse for meg som jeg ikke kunne takke nei til. Det er selvfølgelig litt vemodig når Vålerenga ligger der de ligger. Det ville vært noe helt annerledes å reise dersom de hadde ledet serien. Men som sagt – dette var en mulighet jeg ikke kunne takke nei til, sier Bonsaksen til TV 2.

Vålerenga-direktør Jan Tore Kjær sa til TV 2 tidligere mandag at Bonsaksen valg var et hardt slag for klubben, men at han hadde forståelse for spillerens ønske.

– Det er trist og litt katastrofe for oss. Vi har akkurat signert løpere, nå må vi plutselig ut å lete etter back. Bonsaksen er den beste backen vår, men vi kan ikke ødelegge drømmene til guttene. De har ambisjoner. Finsk toppliga er av de bedre i Europa, sa Kjær.

– Skjønner det er tøft for dem
Bonsaksen selv har forståelse for at klubbledelsen ikke er helt begeistret for overgangen.

– Jeg visste at det var nye folk på vei inn, i tillegg har de fylt opp utlendingskvoten. Så de kan ikke hente spillere på det markedet heller. Jeg skjønner at det er tøft for dem. Men det er ikke sikkert jeg ville fått denne muligheten igjen, sier han.

Gjennom programmet «Iskrigerne» på TV 2 Zebra har publikum blitt kjent med den sammensveisede gjengen på Jordal i Oslo.

Bonsaksen forteller at det, til tross for dårlig timing, ikke var dårlig stemning da han fortalte lagkameratene at han kom til å dra.

– Jeg fortalte guttene det i garderoben etter forrige match. Jeg fikk beskjed på mobilen under matchen at det kom til å gå i boks. Jeg takket for meg og de ønsket meg lykke til. Det var ingen sure miner. De syntes det var kult at jeg hadde fått denne muligheten, forteller han.

Ingen endring på kjærlighetsfronten
Bonsaksen har fått kontrakt ut sesongen i den finske toppklubben. Ambisjonen er å forlenge oppholdet ved hjelp av prestasjonene på banen.

– Målsetningen er jo å gjøre det så bra som mulig. Det er et lag med høye ambisjoner. De tapte vel finalen på overtid av sjuende kamp i fjor. Nå har jeg kontrakt ut sesongen, og jeg håper på å få forlenget den, sier han.

27-åringen er sammen med snowboarder Silje Norendal. Han tror ikke overgangen til Finland kommer til å påvirke forholdet på noen måte.

– Nei, det blir ikke så mye annerledes der. Hun reiser jo mye rundt med snowboardopplegget sitt på grunn av trening og konkurranser. Den eneste forskjellen er at hun kanskje kommer til Finland istedenfor Oslo når hun ikke er på reise, forteller han.