FULL TILLIT: Liverpools manager Brendan Rodgers har eiernes fulle støtte. Foto: Scanpix
FULL TILLIT: Liverpools manager Brendan Rodgers har eiernes fulle støtte. Foto: Scanpix

– Liverpool-eierne gir Rodgers full tillit

Brendan Rodgers har full støtte fra klubbens ledelse og eiere.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Liverpools manager Brendan Rodgers ledet klubben til en oppløftende andreplass i Premier League forrige sesong.

Men denne sesongen har foreløpig resultatene uteblitt for den tradisjonsrike klubben fra Anfield.

– Erstattes av Klopp
Liverpool ligger for øyeblikket på nedre halvdel på Premier League-tabellen, og står i fare for å ryke ut fra Mesterligaen allerede etter gruppespillet.

Det har ført til spekulasjoner rundt fremtiden til manager Brendan Rodgers. Ifølge flere engelske aviser vurderer Liverpool nå å gi Rodgers sparken, og erstatte ham med Borussia Dortmunds fargerike trener Jürgen Klopp.

Men disse påstandene avvises på det sterkeste av Liverpools eiere, Fenway Sports Group.

Avviser spekulasjonene
Overfor den anerkjente avisen The Telegraph gir Fenway Sports Group Rodgers full tillit, og sier i en uttalelse at de har stor tro på managerens langtidsplan på Anfield.

John Henry og Fenway Sports Group, som overtok Liverpool fra de upopulære eierne Tom Hicks og George Gillett i 2010, avviser på det sterkeste at det er aktuelt å gi Rodgers sparken.

– Klubbens eiere tviler ikke på Rodgers kvaliteter som manager, og vil gi ham god tid til å fullføre prosjektet, skriver The Telegraph.

Får kritikk fra ekspertene
Selv om alt tyder på at Brendan Rodgers foreløpig er «fredet» på Anfield, har iren ikke sluppet unna kritikk fra ekspertene etter den svake sesongstarten.

– Jeg synes ikke Rodgers bør byttes ut. Han virker å være en god manager og en reflektert fyr som helt sikkert vet hva han vil med Liverpool, men det er klart at når du er i en storklubb og resultatene ikke er tilfredsstillende så er det fort gjort at manageren fyker. Jeg synes de skal ha litt mer tålmodighet med ham, men det brenner nok under føttene hans. Det gjør nok det, sa tidligere Premier League-spiller Erik Nevland.

– Bommet med spillerkjøpene
TV 2-ekspert Petter Myhre mente Rodgers først og fremst fortjener kritikk med tanke på spillerkjøpene manageren har gjennomført.

– Jeg synes Brendan Rodgers er en meget god fotballtrener. Jeg hadde ikke gjort noen endring der, og skaden til Sturridge er en meget medvirkende årsak til dette her, men han må ta størst kritikk på spillerkjøpene. Der har han bommet. Han har ikke kjøpt kvalitet nok til å heve Liverpool. Han har kjøpt spillere som kan bli gode, men jeg tror han hadde gjort bedre i å hente to-tre spillere i øverste klasse, sa TV 2-ekspert Petter Myhre.