Godvær ga redkordhøye båterstatninger

Så langt i år forsikringsselskapene fått krav på 406 millioner kroner for skader på fritidsbåter. Det er en økning på 38 prosent fra i fjor.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den flotte sommeren får skylden for at det har strømmet på med krav fra eiere av fritidsbåter til  forsikringsselskapene.

- Mange båter ble brukt mye i sommer. Det er trolig hovedgrunnen til at vi har rekordhøye båterstatninger, sier kommunikasjonssjef Stine Neverdal i Finans Norge.

Hittill i år har selskapene mottatt krav på 406 millioner kroner. Det er 38 prosent høyere enn på samme tid i fjor.

MANGE OPPDRAG: Redningselskapet utførte 17 prosent flere oppdrag i sommer. (FOTO: Anders Ödman/Redningseskapet)
MANGE OPPDRAG: Redningselskapet utførte 17 prosent flere oppdrag i sommer. (FOTO: Anders Ödman/Redningseskapet)

- Det er flest havariskader. Mange nordmenn har investert i dyre, raske og fine båter. De går raskere enn mange er vant til. Det er viktig at båtførere kan navigere båten de skaffer seg. Det skorter dessverre av og til på kunnskapene om navigasjon, sier Neverdal.

Også Redningsselskapet har opplevd en spesielt travel sommer i 2014.

- På landsbasis har vi hatt en økning i oppdrag på 17 prosent i forhold til i fjor. Til sammenligning var også 2013 en travelt år, sier Alfred Aastrøm, skipsfører i Redningsselskapet.

Selv om det er flest skader i forbindelse med havari vokser også både erstatningskravene og antall saker på tyveri og brann.

- Vi ser at det er spesielt attraktivt å stjele båtmotorer, så vi vil oppfordre til vakthold i havnene, sier Stine Neverdal i Finans Norge.