Dette er verdens råeste parkering!

Vær ytterst forsiktig med å prøve dette hjemme. Se video:

Det er ikke all verdens slingringsmonn mellom de bilene. Føreren av den røde Minien heter Han Yue - og har nettopp satt ny verdensrekord i parkering! Foto: youtube.com
Det er ikke all verdens slingringsmonn mellom de bilene. Føreren av den røde Minien heter Han Yue - og har nettopp satt ny verdensrekord i parkering! Foto: youtube.com

I dagens biler er det nesten så du ikke trenger å gjøre noe som helst for å få parkert helt uten høy puls og frykt for riper eller bulker. Ja, du kan faktisk gjøre det med øynene igjen, og fortsatt går det fint som snus – takket være ryggekamera, sensorer og diverse parkeringsassistenter både her og der.

Men egentlig er det å kunne parkere raskt og effektivt helt uten hjelpemidler en kunst som færre og færre mestrer. Det skjønner du om du stiller deg opp i et parkeringshus og bare observerer en stund. Da vil du se mye rart! 

Heldigvis finnes det fortsatt noen råskinn – som parkerer på en slik måte at det kan ta fra deg pusten. Han Yue, for eksempel!

Se video: Dette kaller vi drøy "parkering"

Satte ned standard

Han har nylig satt ny verdensrekord i såkalt "parallel parking" – altså lukeparkering. 

Den forrige rekorden var det Alastair Moffat som hadde. Den ble satt i juli 2013. Og den er ikke akkurat småtteri den heller. Moffat hadde bare 8,6 cm mellom sin bil og de to han stod parkert mellom.

Men Yue tenkte at den rekorden måtte det være mulig å bedre. Så tenkt, så gjort. I sin Mini Cooper satte han den nye standarden – nemlig 7,97 cm! Det skjedde i forbindelse med China Drift Championship i Chongging. 

Hvis du ikke blir mektig imponert over DET – så kan du forsøke selv! Vi tar gjerne imot videobevis på at du har klart det...

Klikk på videovinduet under for å se klippet:

Spiller ikke klippet på mobil/lesebrett? Klikk her

Les også: Dette kaller vi ekte 4x4-parkering