NABO: Kerstin Ranke har vært venn og nabo av ekteparet Müller i fem år. (FOTO: Steinar Figved, TV 2)
NABO: Kerstin Ranke har vært venn og nabo av ekteparet Müller i fem år. (FOTO: Steinar Figved, TV 2)

Agnes' venn: – Hvorfor ba de ikke om hjelp?

SANDES/OSLO (TV 2): Kerstin Ranke har lenge vært venn av ekteparet Müller. Nå følger hun rettssaken hvor Thomas Müller (34) står tiltalt for å ha drept sin kone. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

På andre rad i sal 1 i Jæren tingrett sitter Kerstin Ranke å følger Thomas Müllers forklaring.

– Jeg vet ikke hva jeg skal tro. Hvis Agnes hadde det så fryktelig, hvorfor snakket hun ikke med oss om dette? sier Ranke til TV 2.

Hun har vært en av ekteparets nærmeste naboer på Forsand siden de flyttet til Norge for fem år siden.

Virket normalt

– Vi var mye sammen og reiste også på ferie sammen. Men jeg forsto aldri at noe var galt. Hvis hun ville dette, hvorfor skrev ikke Agnes et brev?

Agnes' ektemann Thomas Müller er tiltalt for å ha drept sin kone, Agnes Elisabeth Müller. Sent onsdag 16. april skal han i følge tiltalen, ha drept henne mens hun var kneblet, og først neste natt pakket avdøde inn i netting og plast før han kjørte til Dørvika for å senke henne i fjorden.

Hevder hun ville dø

Müller hevder derimot i sin forklaring at han og Agnes planla hennes forsvinning i fire til seks måneder. Han sier Agnes ikke hadde det bra, at hun ble mobbet og ikke ønsket å leve lenger.

– Det var ikke planlagt at det skulle skje den dagen, og det kunne skjedd tidligere eller senere. Vi planla at hun skulle senkes i fjorden ved Dørvika, for der hadde vi vært sammen med ungene, forklarte tiltalte i retten.

Har holdt kontakten

Ranke har holdt kontakten med Thomas Müller også etter drapet. For to uker siden besøkte hun ham i fengsel.

- Jeg hadde mange spørsmål til han, men fikk ikke så gode svar. Når jeg hører han fortelle dette i dag, så vet jeg ikke hva jeg skal tro. Det kan jo være sant, sier hun.

Drapstiltalte erkjenner delvis straffeskyld for drapet.