PÅ TOPP: Johnny Russell og Derby topper Championship-tabellen.
PÅ TOPP: Johnny Russell og Derby topper Championship-tabellen.

Derby stormer videre mot Premier League

Championship-runden bød på perler på rekke og rad.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter to ukers pause på grunn av landslagsfotball, var det endelig duket for fotball fra Championship igjen denne helgen. Det virket som om spillerne også hadde gledet seg stort til å endelig komme i gang igjen, for denne runden hadde nesten alt. Lokaloppgjør, toppkamper og fantastiske scoringer var bare noen av ingrediensene i denne fartsfylte runden.

I toppen av tabellen fortsatte Derby County å imponere, og på lørdag ble de det første laget i årets sesong til å slå Watford på Vicarage Road. Det gjorde de takket være to fantastiske mål fra Craig Bryson og Liverpool-spilleren Jordon Ibe. Bak Derby spilte både AFC Bournemouth, Ipswich Town og Middlesbrough uavgjort, slik at The Rams nå har tre poeng ned til neste lag på tabellen.

Brentford klemte til med en flott 2-1 seier mot Fulham på fredag, og har klatret opp på en femteplass på tabellen etter fire strake seire. Den siste kvalifiseringsplassen innehar Blackburn Rovers etter at to mål fra Jordan Rhodes førte til at de slo Leeds United 2-1, og dermed har åtte kamper på rad uten tap.

Nedover på tabellen har Blackpool syv kamper på rad uten seier etter uavgjort hjemme mot Bolton Wanderers på lørdag, og har nå ti poeng opp til trygg plass. Det ser dessverre allerede ut som om den sjarmerende kystbyen ikke vil ha et lag i Championship neste sesong. Over Blackpool er det rekordjevnt. Fra Wigan Athletic på 23. plass og opp til Sheffield Wednesday på 13. plass skiller det bare fem poeng.

Det ble ingen stor runde for nordmennene i Championship. Alexander Tettey var den eneste norske spilleren som startet denne helgen. Han spilte hele kampen da Norwich City spilte 3-3 hjemme mot Brighton & Hove Albion. Jonathan Parr startet på benken for Ipswich Town, men fikk drøyt ti minutter på tampen av kampen da de sikret seg ett viktig poeng borte mot AFC Bournemouth. Mats Møller Dæhli hadde ikke fått spilletid for Cardiff siden midten av oktober, men fikk tjue minutter i 2-1-seieren over Reading på fredag. Joshua King, Magnus Wolff Eikrem og Thomas Rogne var ikke med i troppen for sine lag.

Rundens spiller: Henri Lansbury (Nottingham Forest)
- Den tidligere Arsenal-spilleren har slitt en del med skader det siste året, men det var ingenting som hindret Lansbury fra å dominere på midtbanen til Forest da de tok turen til Molineux for å møte Wolverhampton Wanderers på lørdag. Han jobbet knallhardt fra begynnelse til slutt, og sto også for både scoring og målgivende pasning i 3-0-seieren. Liten tvil om at Lansbury var rundens beste spiller denne helgen.

Rundens scoring: Russell Martin (Norwich City)
- Russell Martin har fått mye spilletid på stopperplass denne sesongen, men til lørdagens kamp mot Brighton & Hove Albion fikk «Norfolks Cafu» boltre seg på høyrebacken igjen. Like etter pause ble et hjørnespark klarert ut i returrommet hvor Martin hadde plassert seg. Han klemte til, og ballen gikk som en prosjektil inn i hjørnet. Scoringen var fantastisk og nådde høyest i kåringen, til tross for at det var rikelig med flotte scoringer denne runden.

Rundens akrobatiske: Yann Kermorgant (AFC Bournemouth)
- Den franske spissen er kanskje mest kjent for Youtube-hiten som har blitt laget etter at han floppet totalt i Leicester City for noen år siden. På lørdag viste han at han er alt annet enn en flopp da han på akrobatisk vis saksesparket inn ledermålet for høytflyvende AFC Bournemouth som tok i mot opprykksrival Ipswich Town. Kampen endte uavgjort, men vil nok best huskes for denne lekre scoringen.

Rundens kløne: Alex Pearce (Reading)
- Det kunne fort ha blitt Leeds-målvakt Marco Silvestri som stakk av med denne prisen igjen, etter at han ga bort en scoring til Blackburn Rovers denne helgen, men den dyktige Reading-stopperen Alex Pearce ville det annerledes. Han scoret først et håpløst selvmål før han litt senere ble utvist da Reading tapte 2-1 borte mot Cardiff City. Pearce har derfor den tvilsomme æren av å være rundens kløne.

Rundens drakt: Bolton Wanderers
- I forrige runde spilte Millwall i en tøff drakt til ære for veldedighet, og denne runden fikk endelig Bolton Wanderers ta i bruk sin nye tredjedrakt som også er laget til ære for veldedige formål. Dessverre gikk ikke The Trotters for den kamuflasjefargede varianten som Millwall gjorde, men heller en forferdelig grønnfarge. .

Rundens supportere: Leeds United og Middlesbrough
- Flere lag hadde mange tusen supportere med seg på sine bortekamper denne helgen, men Leeds United og Middlesbrough hadde utvilsomt best støtte på sine reiser. Middlesbrough solgte ut hele den ene kortsiden på DW Stadium da de tok den lange turen til Wigan, noe som medførte at 5,000 Boro-supportere fikk se laget deres spille uavgjort. Verre gikk det for de nesten 7,000 Leeds-supporterne som reiste til Lancashire for å se laget deres møte Blackburn Rovers på Ewood Park. Til tross for den enorme støtten, klarte ikke Leeds få med seg poeng tilbake til Yorkshire.

Rundens feiring: Jota (Brentford)
- Det var ikke noe spesielt med selve feiringen til Brentfords spanske juvel, men gledesscenene som utspilte seg etter hans scoring var helt fantastiske. Spillerne feiret som om de hadde vunnet VM-finalen, mens supporterne feiret som om de hadde vunnet i lotto. Det dannet seg fort en klynge med både spillere og supportere rundt målscoreren, og man må være Fulham-supporter for å ikke bli glad av å se de elleville jubelscenene.

Rundens bom: Nakhi Wells (Huddersfield Town)
- Hvordan det ikke ble scoret mål i lokaloppgjøret mellom Huddersfield Town og Sheffield Wednesday er en gåte, men når man misser på slike sjanser som det Nakhi Wells gjorde, vet man at det sannsynligvis ikke kommer scoringer. Fem minutter før slutt ble Wells spilt gjennom, og ettersom forsvarsspillerne var sikre på at det var offside, fikk Wells plutselig gå helt alene mot målvakt Keiren Westwood. Dessverre for Wells fikk han alt for god tid, og endte til slutt opp med å sette ballen rett på målvakten. Han fikk nok garantert høre det fra lagkameratene i garderoben etter kampslutt.

Rundens korttrøbbel: James Linington
- James Linington opplevde alle dommeres mareritt i kampen mellom Cardiff City og Reading. Reading-stopper Alex Pearce hadde laget straffespark, og Linington hadde bestemt seg for at Pearce hadde fratatt sin tidligere lagkamerat Adam Le Fondre en klar målsjanse. Da han skulle dra frem det røde kortet begynte han å lete febrilsk i samtlige lommer, bare for å oppdage at han hadde glemt å ta det med. Heldigvis for Linington hadde hans assistentdommer et rødt kort til overs, slik at Pearce likevel måtte ta seg en tidlig dusj.