SKAL SELVSAGT TIL KUUSAMO: Petter Northug jr. er blant løperne som står utenfor landslaget som mandag ble tatt ut til verdenscupåpningen.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
SKAL SELVSAGT TIL KUUSAMO: Petter Northug jr. er blant løperne som står utenfor landslaget som mandag ble tatt ut til verdenscupåpningen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Disse er tatt ut til verdenscup-åpningen i Kuusamo

Petter Northug er blant løperne som skal gå verdenscup.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Verdenscupen starter kommende helg i Kuusamo, Finland. Det er uttalt fra Norges Skiforbund at landslagsløperne er prioritert i uttakene denne vinteren.

Flere av løperne som står utenforlandslaget, brukte derfor helgens sesongåpning på Beitostølen til å gå seg inn på laget.

Petter Eliassen, Timo André Bakken, Petter Northug, Kari Vikhagen Gjeitnes og Barbro Kvåle er alle belønnet med en plass i troppen til verdenscupåpningen i Finland.

– Petter Eliassen viste solid form både fredag og lørdag. Petter Northug beviser at han er i godt gjenge foran WC (verdenscupen), sier landslagssjef Vidar Løfshus i en pressemelding.

– Timo André Bakken gikk solid prolog og fikk en flott plassering gjennom en femteplass i sprint. Han honoreres særlig for at han gjennomførte løpet som en av de beste med festevoks i en sprint preget av staking. Som kjent krever løypene i Ruka egenskaper utover staking.

Under verdenscuphelgen i Finland starter løperne med sprint i klassisk lørdag. Søndag skal kvinnene gå ti kilometer klassisk, mens herrene skal bryne seg på 15 kilometer i finsk kulde.

– Det er ikke veldig store overraskelser. De som kommer til å prege toppen av listene er tatt ut. Da tenker jeg på Marit Bjørgen, Petter Northug, Martin Johnsrud Sundby og muligens Chris Jespersen. De viktigste personene er selvsagt med, sier Odd-Bjørn Hjelmeset.

Eldar Rønning er tatt ut til verdenscupåpningen, men kommer trolig ikke til å gå.

– Hadde dette vært for fem dager siden, og jeg følte meg mye bedre i morgen, hadde jeg kanskje dratt, sier Rønning til NRK.