– Forlatt baby overlevde fem dager i avløpet uten næring

Barnets mor (30) er siktet for drapsforsøk på sin nyfødte sønn.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En 30 år gammel mor fra Sydney, Australia, er siktet for drapsforsøk på sin egen nyfødte sønn etter at barnet tilfeldigvis ble funnet forlatt i en betongrenne ved en motorvei i millionbyen søndag.

– Trodde det var en kattunge

Den nyfødte gutten lå i denne betongrennen 2,5 meter under bakken i fem dager, ifølge politiet. FOTO: Channel 10
Den nyfødte gutten lå i denne betongrennen 2,5 meter under bakken i fem dager, ifølge politiet. FOTO: Channel 10

Det var David Otte og hans datter, Hayley, som oppdaget barnet. De forteller at de hørte en lyd mens de var på sykkeltur, og trodde det var en kattunge i nød. De stoppet derfor og fulgte lyden til den 2,5 meter dype rennen.

– Vi trodde vi skulle finne en kattunge eller noe. Vi skjønte ikke hva det var før vi kikket godt ned i avløpet, sier David.

– Det vi så unner jeg ingen å se. Alt jeg ønsker er at barnet må bli bra. Jeg er så glad for at vi fant ham og reddet ham, sier Hayley til Channel 10.

Mor siktet for drapsforsøk

Politiet har takket være lister fra sykehusene i nærheten sporet opp barnets mor. Barnet er sju dager gammelt, og har etter alt å dømme blitt lagt i rennen 24 timer etter han var født.

Det betyr i så fall at gutten har ligget i ekstrem hete og uten næring i fem dager, ifølge den australske TV-kanalen.

Tilstand alvorlig

Barnet var pakket inn i et sykehusteppe da det ble funnet. Tilstanden hans skal være alvorlig, men stabil. Han blir godt tatt var på ved Sydney’s Westmead Children’s Hospital.

En lege sier til Channel 10 at barnet trolig ikke kunne overlevd mye lenger. Han fykter at barnet kan ha fått hjerneskade eller andre varige men etter å ha ligget så lenge i varmen uten næring.

Barnet mor møtte ikke i fengslingsmøte mandag, men er varetektsfengslet uten mulighet for kausjon. Hun risikerer 25 års fengsel om hun blir funnet skyldig i drapsforsøk.