Dette bildet av Kine Eliassen (38) og to av barna hennes ble tatt i september i år. Torsdag sovnet 38-åringen stille inn
Dette bildet av Kine Eliassen (38) og to av barna hennes ble tatt i september i år. Torsdag sovnet 38-åringen stille inn

Trebarnsmoren Kine (38) ble offer for sykehustabbe – døde denne uken

Hadde Nordlandssykehuset i Bodø tolket celleprøven fra 2008 riktig, kunne Kine Eliassen trolig vært i live.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I mars avslørte TV 2 at Nordlandssykehuset i Bodø har feiltolket celleprøver til pasienter i flere år.

Det ble blant annet avdekket mangler i prosedyrer og opplæring av de som gjennomførte selve screeningen av celleprøvene ved Nordlandssykehusene.

Da nyheten ble kjent i mars, ba Kine Eliassen (38) via sin fastlege at hennes celleprøve fra 2008 måtte granskes på nytt.

Svaret hun fikk var nedslående: Prøvene hennes hadde blitt feiltolket som normale i 2008, og hvis hun hadde fått riktig diagnose ville hun fått behandling på et tidligere tidspunkt.

– Vi holder på å bygge oss hus nå og jeg ønsker å få oppleve å flytte inn der. Jeg vil leve i den troen på at jeg kan være her så lenge som mulig, sa Eliassen til TV 2 i september.

Men etter å ha levd med sykdommen i tre og et halvt år sovnet 38-åringen stille inn i sitt eget hjem torsdag, med alle sine nærmeste til stede.

Det opplyser familien i en tekstmelding til TV 2.

Brukte tid med sine kjære

I september hadde Kine fått en ny runde med stråling på universitetssykehuset i Tromsø. Den siste tiden ville hun bruke på familien, sa hun.

Historien til Kine gjorde sterkt inntrykk på veldig mange. 

Familien Eliassen på Lovund hadde i september foreløpig ikke fått noen personlig beklagelse eller unnskyldning fra sykehuset i Bodø.

Har anmeldt sykehuset

– Det er en arroganse som ikke hører hjemme noen steder. Det er jo faktisk menneskeliv som går tapt på grunn av inkompetanse fra deres side, sa ektemann Jan-Ove Hjartland til TV 2 i september.

– Dette må få etterspill. Man vet jo ikke om det er mange som allerede er død og som ikke får sin sak frem eller vurdert.

38-åringen var én av flere pasienter som fikk feiltolket sine prøver, og seks pasienter har anmeldt Nordlandssykehuset. Saken er nå under etterforskning hos Statens helsetilsyn.