Tidenes feilparkerte fotballpublikum?

Bot, bot, bot, bot, bot, bot, bot, bot...

TV2.no-leser dokumenterte parkeringsbot-bonanza under cupfinalen mellom Odd og Molde.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Over 27.000 forventningsfulle tilskuere hadde tatt turen til Ullvaal stadion søndag for å se cupfinaleoppgjøret mellom Molde og Odd.

Ved kampslutt kunne Molde-fansen slippe løs jubelbrølet, men for noen publikummere som hadde tatt bilen til stadion ble seiersrusen kortvarig.

Med så mange mennesker som tar turen til stadion på samme tid, kan det være en utfordring å finne parkering. Flere valgte å sette bilen langs Kaj Munks vei, ikke langt unna stadion.

Men under kampen har parkeringsvaktene vært på ferde. Flere titalls biler som sto parkert i gaten fikk parkeringsbot under finaleoppgjøret.

TV 2-leseren Eddie Sjøstrøm Glamo (33) tok opp kameraet og filmet kjøreturen sin forbi den lange rekken parkerte biler med hilsen fra parkeringsvaktene i vinduet.

Teller man bilene som ser ut til å ha fått bøter, er det nærmere 60 biler som har gul lapp i vinduet sitt. 

– Det ble gitt bot til 56 bilførere som hadde parkert på fortauet langs den veien, sier Odd Olav Bratteberg, pressekontakt i Bymiljøetaten, til TV 2.

– Hvorfor tror du så mange har parkert ulovlig på samme sted?

– Det er nok slik at når først noen har parkert der, så tror andre kanskje det er lov. Men vi kan ikke se mellom fingrene på dette, selv om det er cupfinale, sier Bratteberg.

Fikk hakeslipp

Glamo, som filmet de mange bøtelagte bilene, hadde ikke vært på kamp selv, men passerte området med en kompis. Da han så at samtlige biler han passerte hadde en gul lapp under vindusviskeren, bestemte han seg for å filme bilrekken.

– Jeg fikk hakeslepp, og måtte ta en runde i rundkjøringen for å være sikker på at det stemte, sier Glamo til TV 2.

– Hindret barnevogner

Han ser for seg at det ble mange sure miner hos en god del bilførere etter kampen. Selv mener han det er unødvendig å gi parkeringsbøter på en sånn dag, så sant bilene ikke er til fare for noen.

– På en sånn dag, når det er folkefest, og så kommer de og gir bøter, sier han oppgitt.

– Bilene var parkert slik at det knapt gikk an å komme seg forbi med barnevogner, så når frakommeligheten blir ødelagt for andre, må vi bare bøtelegge, repliserer Bratteberg.

Og Bymilijøetatens tips? Ta kollektivt eller parker lovlig.