SVARTE PÅ TILTALEN: Mohamed Elyounoussi og lagkameratene svarte på Fagermos mange stikk ved å vinne cupfinalen. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix.
SVARTE PÅ TILTALEN: Mohamed Elyounoussi og lagkameratene svarte på Fagermos mange stikk ved å vinne cupfinalen. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix.

Cupfinaleheltene slår tilbake: - Fagermo får være stille neste år

Men cupvinnerne er likevel takknemlige for «hjelpen» fra Odd-treneren.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

ULLEVAAL: I klassisk José Mourinho-stil gjorde Dag-Eilev Fagermo sitt beste for å terge på seg Molde-leiren før cupfinalen.

Ifølge Fagermo er Molde et «kjøpelag» som har kapitalen å takke for at de er så gode, men Molde-trener Tor Ole Skullerud og hans elever har unnlatt å svare på Fagermos gjentatte stikk i de blås retning. 

Helt til søndag ettermiddag.

– Taktikken til Fagermo er feilslått
Etter at et nytt cupmesterskap var i boks på Ullevaal, tok noen av Molde-spillerne omsider bladet fra munnen - og beskjeden til Fagermo var klar: «takk for hjelpen!».

– Han må få lov til å si det han vil. Det er fritt land, så folk må få si det de vil. Men for å si det sånn: han gir oss ekstra motivasjon. Det kan jeg si. Så han får nok være litt stillere neste år, forteller målscorer «Moi» Elyounoussi til TV 2.

– Er han godt likt i Molde-garderoben?

– Han er vel ikke dårlig likt, for han gir oss jo ekstra inspirasjon. Så, ja, taktikken hans er litt feilslått. Han tenner oss nok mer enn han tror.

Moldes andre målscorer, Fredrik Gulbrandsen, deler lagkameratens synspunkt, og sier han faktisk er takknemlig for at Fagermo har vært så offensiv i media.

– Jeg er veldig glad for at han begynte å slenge dritt. Det har vært en syk motivasjon for hele laget og alle spillerne. Det har gjort at vi har hatt utrolig lyst til å vinne og vise at vi er best. Det greit å si at vi har kjøpt spillere og sånt, men vi spiller jo også med et utrolig ungt lag i dag. Det er ikke mye rutine på banen, men vi viser at vi er bunnsolide, sier Gulbrandsen.

– Har Fagermo egentlig hjulpet dere? 

– Ja, absolutt, det vil jeg si. Han har gitt meg mye motivasjon. 

– Han kjøpte mest da han hadde kapital selv
Ørjan Håskjold Nyland ble søndag den første siden 1956 til å vinne tre cupgull på tre år.

Landslagsmålvakten var ikke interessert i å gå inn i en ordkrig med Odd-treneren som, idet intervjuet ble gjort, bare stod et par meter fra ham. 

Nyland klarte likevel ikke å la være å sende et lite stikk. 

– Fagermo får bare si det han vil - han var vel en av de trenerne som kjøpte mest da han hadde «kapital», som han kaller det. Det får være hans argumenter. Vi klarer ikke å irritere oss over det. Det er vel heller inspirerende. Det er helt greit at han prøver å blåse opp stemningen før kampen, men vi vet hva vi jobber mot, og det er det viktigste for oss, sier cupkongen fra Volda.