Himmelsk frispark da Palace økte presset på Brendan Rodgers

Mile Jedinak og Crystal Palace snudde 0-1 til 3-1 på Selhurst Park.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Crystal Palace-Liverpool 3-1
Se videosammendrag av kampen i vinduet øverst!

– Det var utenkelig før sesongstart, men Brendan Rodgers er i ferd med å bli en manager under press, sa TV 2s kommentator Øyvind Alsaker allerede en halvtime før kampstart mot Crystal Palace søndag.

Nord-iren har måttet tåle mye kritikk for måten hans lag har fremstått denne sesongen, og i Sør-London var det en ny mulighet til å motbevise kritikerne. I stedet ble det Liverpools tredje strake ligatap på rad.

For selv om Rickie Lambert ga Rodgers lag en drømmestart ble det ingen drømmedag. Liverpools marerittmotstander Dwight Gayle, som for tredje gang på rad scoret mot dem, utlignet før pause, før Joe Ledleys bredside og et vakkert frispark fra Mile Jedinak avgjorde i omgangens avsluttende halvdel.

– Det er helt himmelsk av Palaces kaptein, sa Alsaker om 3-1-scoringen.

Seieren betyr at Palace tok sin første seier etter fem strake uten triumf og klatrer til 15. plass på tabellen, mens Liverpool blir værende på 12. 

– Vi har ingen andre å skylde på enn oss selv, og som manager tar jeg det fulle og hele ansvaret for det. Jevnt over var det veldig skuffende for oss, med tanke på det nivået vi har vært på de siste to sesongene, sa Liverpool-manager Brendan Rodgers etter kampslutt.

Hvem har du på ditt lag? Spill Premier League-manager
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Slik skjedde det: Drømmestart for gjestene
– Det har vært to år med opptur, men nå møter han virkelig motgang. Han leter etter en vei ut av uføret, gjentok Alsaker like forut for kampstart, og det så ut til at de for anledningen gulkledde Liverpool-spillerne var i ferd med å finne den nevnte veien.

Ledermålet kom nemlig allerede etter 87 sekunder. Et nydelig gjennomspill fra Adam Lallana ble perfekt tatt vare på av Rickie Lambert. Den tidligere Southampton-duoen viste noe av storspillet som gjorde at Liverpool bladde opp over 300 millioner kroner tilsammen for duoens tjenester i sommer.

– Han tar ned ballen på en strålende måte og er iskald og setter den med innsiden, sa TV 2s Premier League-ekspert Petter Myhre i studio i pausen.

Scoringen var også den første for Liverpool for Lambert. Spissveteranen er stor fan av de røde og ble frigitt av favorittklubben som 15-åring.

Les også: Her er den utrolige historien til Englands nye landslagsstjerne

– Drømmen går i oppfyllelse. Rickie Lambert, i Mario Balotellis sted, bringer glede til Liverpool-fansen, skrek en ekstatisk Alsaker fra kommentatorplass.

Liverpools marerittmotstander utlignet
Liverpool skulle dog ikke surfe på en medgangsbølge gjennom hele omgangen. Allerede kvarteret senere var nemlig lagene like langt. Gjestenes forsvarere var passive da Yannick Bolasie ladet skuddfoten. Kantspillerens forsøk traff stolpen, men på returen var Dwight Gayle raskest.

Palace-spissen, som scoret tre ganger mot Liverpool forrige sesong, fortsatte den gode trenden og dunket 1-1 i det tomme målet på kontant vis. Fire av Gayles ni Premier League-mål i karrieren er kommet mot Liverpool.

– Noen ganger er det slik at det bare sitter mot enkelte klubber. Du kan ikke forklare det, sa Petter Myhre i pausen.

– Det er sånne ting som gjør at du er en ekte målscorer. Det er sånne mål som det, sa Erik Nevland, som skrøt av målsnik-egenskapene til Palace-spissen.

Hangeland kom innpå allerede før pause
Palace fortsatte å kjøre kampen, og Yannick Bolasie var nære på igjen etter rundt en halvtime. Alt var dog ikke kun rosenrødt med Palace-øyne, selv om en hendelse noe senere var mer gledelig med norske øyne. Stopperkjempen Damien Delaney måtte nemlig forlate banen med skade etter en snau halvtime, og Brede Paulsen Hangeland kom inn i hans sted.

Yannick Bolasie fortsatte å skape store farligheter også i omgangens sluttminutter. Vertene kontret etter en Liverpool-dødball og etter veggspill med Jason Puncheon fikk han avsluttet på ny. Denne gangen ble forsøket blokkert og gikk til hjørnespark, før han på overtid i omgangen forsøkte seg igjen. Ved den anledningen skjøt han over, og dermed gikk lagene til pause på stillingen 1-1.

Svært nære straffespark for vertene
Andreomgang startet ikke på like fartsfylt vis som den første, men etter et drøyt kvarter var det svært nære at Palace fikk straffespark. Javi Manquillo la Marouane Chamakh i bakken, men forseelsen skjedde like på utsiden av straffefeltet. Dermed ble det frispark i stedet, og det skjøt kaptein Mile Jedinak via muren og til hjørnespark.

På motsatt halvdel begynte Philippe Coutinho å komme mer og mer til sin rett, og snaue 20 minutter før slutt var han arkitekten da de gulkledde fikk en stor mulighet. Dessverre for dem havnet ballen i beina på Javi Manquillo, som skjøt ballen helt ut til innkast på det som i utgangspunktet så ut som en stor målsjanse.

To kjappe fra Palace punkterte oppgjøret
Tolv minutter før slutt var det i stedet Palace som skulle score oppgjørets neste mål, og nok en gang var Yannick Bolasie sentral. Lynvingen snurret rundt på høyresiden og serverte et perfekt innlegg langs bakken til Joe Ledley.

Midtbanespilleren var iskald og bredsidet inn sitt første mål for sesongen, før dommer Jon Moss i minuttene deretter havnet i sentrum på Selhurst Park.

Raheem Sterling gikk nemlig i bakken inne i hjemmelagets felt, men dommer Moss dømte ingenting.

– For meg ser det ut som om det er kontakt. Om han da faller lett eller ikke synes jeg er vanskelig å si, sa TV 2-ekspert Myhre etter kampslutt.

– Jeg synes det er straffe. Han lurer ham vekk og så holder forsvareren armen ute. Men jeg skjønner at det er vanskelig å se, sa Erik Nevland.

I stedet dømte han like etterpå frispark på motsatt side av banen, og da viste Mile Jedinak fram skuddfoten. Han bøyde ballen over muren og inn i hjørnet med det som er ett av sesongens vakreste frispark til nå.

– Wow, for en scoring. Det er helt himmelsk av Palaces kaptein, sa kommentator Alsaker om 3-1-scoringen som også ble oppgjørets siste.

Lagoppstillinger

Crystal Palace: Julian Speroni - Martin Kelly, Scott Dann, Damien Delaney (Brede Paulsen Hangeland, 36.), Joel Ward - Yannick Bolasie (Barry Bannan, 86.), Mile Jedinak, Joe Ledley, Jason Puncheon (James McArthur, 76.) - Marouane Chamakh, Dwight Gayle

Liverpool: Simon Mignolet - Javi Manquillo, Dejan Lovren, Martin Skrtel, Glen Johnson - Joe Allen (Emre Can, 74.), Steven Gerrard - Raheem Sterling, Philippe Coutinho, Adam Lallana (Fabio Borini, 72.) - Rickie Lambert