UTENFOR PALLEN: Anders Fannemel havnet utenfor pallen i verdenscupåpningen. Foto: (AP Photo/Jens Meyer)
UTENFOR PALLEN: Anders Fannemel havnet utenfor pallen i verdenscupåpningen. Foto: (AP Photo/Jens Meyer)

Fannemel utenfor pallen i Klingenthal

Hopperen klarte ikke å følge opp det fantastiske hoppet fra første omgang.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Klingenthal (NTB): Anders Fannemel presterte glimrende hopping i første omgang i storbakken i Klingenthal søndag. Hopperen lå på annenplass etter første omgang etter å ha prestert et kjempehopp på 143 meter.

Det var det lengste hoppet av samtlige i første omgang og nordmannen fikk 136,7 poeng. Han ble bare slått av tyskeren Andreas Wellinger som riktignok ikke strekte seg lenger enn til 140 meter, men som fikk noe bedre poeng og ledet med 139,6 poeng.

Anders Bardal lå på 12.-plass med 121,9 poeng, mens Rune Velta lå 15.-plassen etter et hopp på 132,5 meter og 120,8 poeng. Anders Jacobsen også kom til finaleomgangen med et nødskrik. Han hoppet 127,5 meter og fikk 106,3 poeng. 

Den eneste nordmannen som ikke kom med til annen omgang var Tom Hilde. Han bommet fullstendig og endte på 47.-plassen etter et hopp på 119,5 meter. Det ga bare 91,5 poeng.

I andre omgang slo Fannemel av ni meter i finaleomgangen og endte utenfor pallen med sine 134 meter. Dermed klarte han ikke å forsvare annenplassen han holdt etter å ha prestert det lengste hoppet av samtlige i første omgang. Han klarte heller ikke å forsvare en plass blant de tre beste og falt ned til fjerdeplassen.

Tsjekkeren Roman Koudelka holdt nervene i sjakk og hoppet seg til en flott seier med Stefan Kraft fra Tyskland på annenplass. Andreas Wellinger som hadde ledelsen etter første omgang, slo av i likhet med Fannemel i finaleomgangen og endte som nummer tre til slutt.

Koudelka fikk 276,4 poeng. Han var 2,3 poeng foran Kraft og 5,7 poeng foran Wellinger. Fannemel på fjerdeplass var 2,3 poeng fra en plass på seierspallen i søndagens individuelle verdenscupåpning i tyske Klingenthal.

Anders Bardal hoppet seg opp en plass og endte som nummer 11 til slutt, mens Rune Velta ikke klarte å følge opp i finaleomgangen og falt ned til 18.-plassen.

Anders Jacobsen, som kom med til finalen som neste siste hopper, hoppet seg opp til 25.-plassen. (©NTB)