– Det brenner under føttene på Rodgers nå

Men TV 2s ekspertise håper Liverpool-manageren får tid til å snu ting.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Crystal Palace-Liverpool 3-1

Søndag gikk Liverpool på sitt tredje ligatap på rad - og sjette nederlag denne Premier League-sesongen - da Crystal Palace snudde 0-1 til 3-1 på Selhurst Park.

Det er like mange kamper som Brendan Rodgers' lag tapte hele forrige sesong. Den gangen endte man som nummer to, en plassering Liverpool allerede er elleve poeng bak per dags dato. 

Mandag kan sågar avstanden bli ytterligere tre poeng dersom toer Southampton slår Aston Villa, og i TV 2s Premier League-studio ble det etter kamspplutt søndag diskutert hvorvidt Rodgers sitter trygt i sjefsstolen på Anfield.

– Jeg synes ikke Rodgers bør byttes ut. Han virker å være en god manager og en reflektert fyr som helt sikkert vet hva han vil med Liverpool, men det er klart at når du er i en storklubb og resultatene ikke er tilfredsstillende så er det fort gjort at manageren fyker. Jeg synes de skal ha litt mer tålmodighet med ham, men det brenner nok under føttene hans. Det gjør nok det, sa tidligere Premier League-spiller Erik Nevland.

Hvem har du på ditt lag? Spill Premier League-manager
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

– Bommet på spillerkjøpene
Rodgers er inne i sitt tredje år som manager for klubben, og etter en utviklingssesong som endte med 7. plass i debutåret og påfølgende 2. plass i vår var det knyttet store forventninger til årets sesong. Til tross for at man i sommer mistet stjernespilleren Luis Suárez, er det ingen som hadde spådd en slik nedtur som de røde har opplevd.

– Jeg synes Brendan Rodgers er en meget god fotballtrener. Jeg hadde ikke gjort noen endring der, og skaden til Sturridge er en meget medvirkende årsak til dette her, men han må ta størst kritikk på spillerkjøpene. Der har han bommet. Han har ikke kjøpt kvalitet nok til å heve Liverpool. Han har kjøpt spillere som kan bli gode, men jeg tror han hadde gjort bedre i å hente to-tre spillere i øverste klasse, sa TV 2-ekspert Petter Myhre.

– Spillerne på øverste hylle vil ikke til Liverpool
Den tidligere topptreneren påpekte at det er mulig Rodgers har forsøkt å hente andre spillere, men at det ikke har materialisert seg i noe. Når man da i tillegg til å miste Suárez til Barcelona har måttet se den andre stjernespissen Daniel Sturridge slite med skader er 52 av fjorårets 101 ligascoringer forsvunnet.

– Det er klart at det nesten en umulig oppgave å gardere seg mot. Så mange mål som de scoret er det nesten en umulig oppgave. Rodgers prøver med Balotelli, fordi han vet at han har potensialet, men jeg tror også mye ligger i at de beste spillerne på øverste hylle ikke vil til Liverpool. Han har vært ute etter mange større navn enn de som er hentet inn, og i stedet kjøpt prosjekter som kan bli noe. Det kan slå begge veier, og det har slått feil ut for Liverpool i år, sa Nevland.

Rodgers fikk selv spørsmål om hvordan dette kan snus raskest mulig.

– Vi kan kun komme oss gjennom dette sammen og jobbe hardere enn det vi har. Vi har hatt noen skuffende resultater. Det er de verste vi har hatt i min tid her. Alle må se på seg selv, og jeg som manager mer enn noen andre. Det var stort i fjor da alt gikk bra, men jeg skal se på dette. Jeg mener ikke det er en krise, men vi forventer mer enn dette, sa han da.