– Aldri rødt kort, det minnet meg om situasjonen med Beckham i VM

Kontroversiell utvisning da Tottenham snudde og vant borte mot Hull.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hull-Tottenham 1-2
Se videosammendrag av kampen i vinduet øverst!

Hull styrte alt og hadde en komfortabel 1-0-ledelse på eget gress i 1. omgang mot Tottenham søndag. 

Den varte dog kun til fem minutter ut i 2. omgang, da hjemmelaget ble redusert til ti mann etter en svært kontroversiell situasjon.

Dommer Craig Powson mente nemlig - etter å ha fått beskjed fra sin assistent - at Gaston Ramirez' aksjon etter en duell med Spurs' Jan Vertonghen var nok til å forsvare rødt kort på Hulls midtbanespiller.

– Folk liker det fysiske aspektet ved Premier League. Er dette virkelig voldelig oppførsel? Jeg kan ikke se at det er det. Det er kun assistenten som er 20 meter unna. Hvorfor må han involvere seg?

– Ingen på banen ser det. Ingen på TV ser det. Vertonghen skal være en topp, topp klassespiller. Midtstopperen faller ned på en måte jeg ikke vil beskrive. Hvor ofte ser vi ikke det? Linjedommeren må bruke sunn fornuft. Det minnet meg om David Beckham i VM. Det er aldri rødt kort. Det kostet oss kampen, sa Hull-manager Steve Bruce etter kampslutt. 

– Jeg tror dommeren har sitt på det rene
I TV 2s studio hadde man noe mer forståelse for hvorfor Hull-manageren måtte se sitt lag med kun ti mann siste halvdel av kampen.

– Regelen heter vel at hvis det er spark eller forsøk på spark, så er det rødt kort, men jeg synes dette her er tvilsomt. Men det er tullete av Ramirez. Han gjør en forseelse, så det kan godt være at det er et velfortjent rødt kort, sa TV 2s Premier League-ekspert Petter Myhre etter kampslutt.

– Den er tvilsom, men det kan også forsvares. Han kan trekke seg vekk, men gjør det ikke. Jeg tror dommeren har sitt på det rene, sa Erik Nevland.

For andre gang på to bortekamper snudde dermed Tottenham fra 0-1 etter at motstanderen fikk en mann utvist for en situasjon noe utenom det vanlige.

– Man må ha nulltoleranse for slike ting ute på banen
– Jeg har inntrykk av at det blir gitt mye oftere røde kort på slike ting nå, enn det ble for fire-fem år siden. Og der følger jeg dommerne. Man må ha nulltoleranse for slike ting ute på banen, for det blir kringkastet til millioner av mennesker. De skal være forbilder for yngre fotballspillere. Å si at dette er innenfor kan utarte, sa Myhre.

Med ti mann på banen klarte ikke Hull å holde på ledelsen, og Harry Kane utlignet kun få minutter senere. Det så ut til at Hull skulle klare i hvert fall ett poeng, men i sluttminuttene avgjorde Christian Eriksen. 

Dermed klatret Spurs til 10. plass på tabellen. Kun to poeng skiller opp til 4. plassen, som innehas av Manchester United.

– Får en så god spiller som Eriksen stå upresset så er det fare på ferde. Ett, to touch og så banker han den i hjørnet, sa Petter Myhre etter kampslutt.

Slik foregikk kampen: Drømmestart fra tidligere Spurs-spiller for Hull
Jake Livermore er oppfostret i Tottenham, og fikk sin debut for London-klubben som 20-åring i 2010. Totalt ble det 58 kamper for klubben, før han forrige sommer dro på utlån til Hull.

Denne sommeren ble lånet gjort permanent, og da midtbanespilleren før første gang fikk muligheten til å spille kamp mot sin tidligere klubb så markerte han seg på best mulig vis.

Allerede før åtte minutter var spilt på KC Stadium hadde han nemlig sendt tigrene i ledelsen med en suser fra distanse. Av respekt for sine røtter valgte han å la være å feire scoringen, men resultatet stod likefullt.

– Det er av sine egne man skal ha det, sa TV 2s kommentator Per-Jarle Heggelund da lagene gikk til pause på stillingen 1-0.

Stor Lloris-redning - stor Ben Arfa-bom
Det var dog utrolig at ikke den ledelsen var på to mål. Rundt 20 minutter ut i oppgjøret fikk de nemlig to enorme sjanser.

Først reddet Hugo Lloris mesterlig fra Robbie Brady, før han deretter måtte i aksjon på ny under minuttet senere etter et innlegg. Da havnet nedfallsfrukten i beina på hans landsmann Hatem Ben Arfa, men den utlånte Newcastle-spilleren skjøt langt over fra god posisjon.

– Det er et Tottenham-lag i krise. De har ballen ganske mye, men det skjer ingenting. De er dårlige, sa Erik Nevland i pausen.

– Det er sirup. Det går så sakte at det er umulig å spille seg gjennom et godt organisert forsvar. De spiller på tvers og må begynne på nytt igjen, sa Petter Myhre.

Hull-utvisning tidlig i 2. omgang
Allerede fem minutter ut i 2. omgang ble forutsetningene for å snu ting betydelig enklere for Tottenham. Hulls Gaston Ramirez fikk nemlig det røde kortet i en situasjon der han og Jan Vertonghen var involvert.

Uruguayaneren ble liggende nede og løftet en fot i retning Spurs-forsvareren. Da gikk Vertonghen i bakken, med det som kunne se ut som noe letthet.

– Det er uhyre dumt av Gaston Ramirez å sette seg i en slik situasjon. Noen vil nok si at det kunne holdt med gult, men utvist er han, sa TV 2-kommentator Heggelund.

Kanes suksessesong fortsatte
Ti minutter senere var lagene så like langt. Et frispark fra Christian Eriksen gikk i innsiden av stolpen og via Allan McGregor, før returen havnet hos Harry Kane. Spurs' toppscorer var på rett sted til rett tid og satte 1-1 i det tomme målet fra kloss hold.

– Suksessesongen for Harry Kane fortsetter. Dette er det 11. målet i serie og cup, og det andre i Premier League, sa Heggelund. 

Drøye fem minutter senere burde Kanes spisspartner Roberto Soldado doblet. Spanjolens løp i boksen var perfekt, innlegget fra innbytter Vlad Chriches var det samme, men avslutningen gikk like utenfor McGregors lengste stolpe. Kane selv burde deretter også scoret, men headingen var kloss hold gikk også utenfor.

Stor Lamela-sjanse - så kunne Hull blitt ytterligere redusert
Snaut 20 minutter før slutt var det Erik Lamela sin tur til å skrive seg på under overskriften «spillere som burde scoret». Argentineren dro seg lekkert inn i Hull-feltet, men da avslutningen var et faktum forsvant ballen over McGregors mål.

Da rundt ti minutter gjenstod var det utrolig at ikke Hull ble redusert til ni mann. Jake Livermore, som allerede hadde gult kort, felte Ryan Mason stygt bakfra, men dommer Powson lot Hull-midtbanespilleren slippe unna. 

– Det er på grensen til direkte rødt. Han slipper veldig billig unna, sa Erik Nevland etter kampslutt.

SAMME RESULTAT: Både David Beckham og Gaston Ramirez ble utvist. Foto: Scanpix/TV 2/Photoshop (montasje)
SAMME RESULTAT: Både David Beckham og Gaston Ramirez ble utvist. Foto: Scanpix/TV 2/Photoshop (montasje)

Eriksen matchvinner i sluttminuttet
I det 90. minutt skulle det dog bli ny grunn til å rope høyt for Spurs-spillerne. Christian Eriksen snurret rundt og dunket inn 2-1 med en lekker avslutning fra like utenfor 16-meteren. 

Dermed hadde Spurs for andre bortekamp på rad snudd 0-1 til 2-1-seier med scoring i sluttminuttene.

Les også: Tottenham snudde og vant da Benteke mistet hodet

Hvem har du på ditt lag? Spill Premier League-manager
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Lagoppstillinger

Hull: Allan McGregor - Ahmed Elmohamady, Curtis Davies, Michael Dawson, Andrew Robertson - Tom Huddlestone (Liam Rosenior, 64.), Jake Livermore - Hatem Ben Arfa (David Meyler, 57.), Gastón Ramirez, Robbie Brady (Stephen Quinn, 87.) - Nikica Jelavic

Tottenham: Hugo Lloris - Eric Dier (Vlad Chiriches, 46.) , Federico Fazio, Jan Vertonghen, Ben Davies - Ryan Mason, Mousa Dembélé (Aaron Lennon, 59.) - Christian Eriksen, Erik Lamela, Harry Kane - Roberto Soldado (Paulinho, 78.)