Over 50 er med i videoen – hvor mange kjendiser kjenner du igjen?

John Lennons enke Yoko Ono nølte ikke da Unicef ville dra i gang tidenes allsang ved hjelp av låten til hennes avdøde ektemann.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Katy Perry, will.i.am, David Guetta og FNs generalsekretær Ban Ki-moon er blant de mange kjendisene som har gått sammen for å få DEG til å synge med på John Lennons klassiker «Imagine».

UNDER LANSERINGEN: Yoko Ono, skuespiller Hugh Jackman og hans kone Deborra-Lee Furness. Foto: Lucas Jackson/Reuters
UNDER LANSERINGEN: Yoko Ono, skuespiller Hugh Jackman og hans kone Deborra-Lee Furness. Foto: Lucas Jackson/Reuters

Øverst kan du se hele musikkvideoen, hvor både verdenskjente og ikke fullt så kjente sangere, skuespillere og modeller bidrar med hver sin strofe.

Hvor mange kjendiser klarer du å kjenne igjen? Nederst finner du fasiten!

Videoen er starten på en global kampanje lansert av Unicef for å markere 25-årsjubileet til FNs barnekonvensjon.

Ideen er at folk fra hele verden skal kunne laste opp sin egen video hvor de synger «Imagine» og til slutt skal den franske DJ-en David Guetta mikse en versjon med bidrag fra hele verden. Denne versjonen skal etter planen være klar til nyttårsaften. 

Ba Yoko Ono om tillatelse

Da prosjektet ble lansert i FNs generalforsamling i New York torsdag, var en rekke superstjerner til stede. Skuespiller Hugh Jackman var konferansier sammen med sin kone Deborra-Lee Furness.

SYNGER MED: Courtney Cox og datteren Coco. Foto: Unicef/#Imagine
SYNGER MED: Courtney Cox og datteren Coco. Foto: Unicef/#Imagine

De delte scenen med John Lennons enke Yoko Ono, som ga sin tillatelse til at Unicef skulle få bruke låta. I slutten av videoen er det også et gammelt klipp av Lennon og Ono sammen.

– En drøm du har alene er kanskje en drøm, men en drøm to mennesker har sammen er realitet, sa Ono til publikum i FN.

Fokus på barn

Ifølge Unicef-sjefen Anthony Lake er ikke målet med prosjektet bare å samle inn penger, men også å øke bevisstheten rundt barns situasjon verden over.

FORSANGER: FNs generalsektretær Ban Ki-Moon. Foto: Unicef/#Imagine
FORSANGER: FNs generalsektretær Ban Ki-Moon. Foto: Unicef/#Imagine

– Alt for mange barn møter fortsatt store utfordringer. Mens vi feirer og lar oss inspirere av alt vi har utrettet de siste 25 årene, skal vi også anerkjenne hvor mye jobb som gjenstår, sier Lake til The Telegraph.

Kjendiser som synger for bistand er i vinden disse dager – 30 år etter at Bob Geldof samlet superstjerner til å synge «Do they know its Christmas?» ble det i forrige uke lansert en ny versjon av låta. Nok en gang med en mengde kjendiser på laget, men denne gangen til inntekt for kampen mot ebola.