Overraskelse-jente slo OL-gullvinneren på Beitostølen

Barbro Kvåle gikk til topps på sprinten.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Beitostølen/Bergen (TV 2) Barbro Kvåle vant den klassiske sprinten på Beitostølen søndag og tok med det en meget overraskende seier.

Kari Vikhagen Gjeitnes ble nummer to og Katrine Harsem tok tredjeplassen.

– Jeg er veldig overrasket. Jeg hadde aldri trodd dette da jeg sto på start. Jeg ble nummer 15 i prologen, og da tenkte jeg at det kom til å gå som de fire forrige årene – at jeg skulle ryke i kvarten. Men så gikk det hele veien. Det hadde jeg aldri trodd, sier Kvåle til TV 2.

– Det er ikke så mange som vet hvem jeg er, men fremover vet kanskje litt flere det, sier hun.

Kvåle forteller at hun bor i Lillehammer.

– Jeg har hatt en del økter med Maiken Caspersen Falla. Jeg er med i Lillehammer skiklubb, hvor vi har et veldig bra jentemiljø. Vi er tre jenter på rekrutt, og de er alltid litt bedre enn meg. På alle hardøkter i år har jeg fått bank, men jeg har nærmet meg utover høsten, sier Kvåle.

Ingvild Flugstad Østberg var den store forhåndsfavoritten. OL-gullvinneren fra lagsprinten i Sotsji hadde små problemer med å ta seg frem til finalheatet, men klarte ikke å hamle opp med de tre raskeste jentene i finalen.

Therese Johaug og Marit Bjørgen, som begge har stått øverst på pallen tidligere denne helgen, deltok ikke på søndagens sprint.