Her blir Messi tidenes La Liga-toppscorer

Argentineren med mål nummer 251, 252 og 253.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Lionel Messis historiske scoringer i videovinduet øverst (med tillatelse fra MAX)!

Barcelona - Sevilla 5-1:

Lionel Messi ble den store helten da Barcelona cruiset inn til 5-1-seier hjemme over Sevilla lørdag kveld.

Ikke bare scoret argentineren hat trick i storseieren. Han tangerte og satte ny La Liga-rekord i antall scoringer med utrolige 253.

Etter kampen fikk han ros fra lagkamerat Xavi.

– Han har slått en brutal og historisk rekord. Det er ikke så mye mer å si. Jeg sier som vår trener pleier å si: Messi er fornøyd. Om han er fornøyd, så er Barcelona fornøyd, sier midtbanestjernen til den spanske avisen AS.

Messis første mål – som sørget for 1-0 i det 21. minutt – var nemlig hans 251. i La Liga. Det er like mange som den gamle rekorden til Athletic-legenden Telmo Zarra. Baskeren scoret sine 251 mål på 277 kamper for Bilbao-laget mellom 1940 og 1955.

Messi brukte på sin side 289 kamper for å komme opp i samme antall. Argentineren er til gjengjeld fortsatt bare 27 år, mens Zarra var 34 år da han forlot Athletic.

I det 72. minutt fulgte Messi opp igjen og satte ny rekord med sitt mål nummer 252. Scoringen sørget for 4-1-ledelse til Barca, etter at Neymar og Ivan Rakitic hadde scoret i mellomtiden.

Men Messi var ikke ferdig med det. Seks minutter etter var han på plass igjen og satte inn 5-1. Det gjorde hat tricket komplett og sørget for at den nye La Liga-rekorden nå lyder på 253 scoringer.

Og som om ikke det var nok: Hat tricket er Messis 30. i klubb- og landslagskarrièren.

Seieren sørger for at Barcelona holder på 2. plassen i La Liga, og holder fortsatt følge to poeng bak Real Madrid.

Real lekte seg også til en storseier, da de senket Eibar med 4-0 tidligere på kvelden. Der skapte Real-trener Carlo Ancelotti god stemning da han etterlignet tomålsscorer Cristiano Ronaldo.