– Den dårligste Manchester United-kampen mot Arsenal på flere år

Men et selvmål og Rooney-scoring var nok til å senke et sløsende Arsenal-lag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Arsenal-Manchester United 1-2

Arsenal var det førende laget hele kampen da London-klubben tok i mot Manchester United på Emirates lørdag kveld.

Men en meget god David de Gea stoppet alt av Arsenal-forsøk. Og da Manchester United presset frem et selvmål i andre omgang var det plutselig gjestene som ledet.

Arsenal måtte dermed fremover på banen, noe som gjorde at Manchester Uniteds stjerneangripere fikk gode arbeidsforhold fremover på banen.

Og bare minutter før slutt serverte Angel di Mari lagkamerat Wayne Rooney som elegant chippet inn 2-0.

– En fantastisk seier
Oliver Giroud reduserte for vertene med en vakker overtidsscoring. Men målet kom for seint for Arsene Wengers mannskap. 

Dermed tok Manchester United sesongens første borteseier.

– Jeg synes det er en fantastisk seier på det rette tidspunktet. Vi har mange skader, men likevel vinner vi en vanskelig bortekamp. Jeg valgte en strategi, og nå er det jeg som kan le. Men samtidig kan man se for eg at de hadde scoret på en av sjansene i første omgang. Da ville et kanskje vært en annen kamp, sier Louis van Gaal til Sky Sports.

Kaptein Wayne Rooney kronet en fantastisk uke med dagens scoring.

– Det er klart det har vært en strålende uke for meg med scoringer for landslaget og med mål i dag. Nå ser jeg frem til å kunne fokusere på Manchester United de tre neste månedene. Dette gir oss en enorm selvtillit, sier han.

– Dårligste United-kamp mot Arsenal på flere år
Men i TV 2s Premier League-studio vil de ikke friskmelde Manchester United.

– Dette er den dårligste kampen Manchester United har spilt mot Arsenal på mange år. Men det spiller ingen rolle. Det viktige for United nå er å grave seg ut av det hullet de har vært i. Nå ligger de på fjerdeplass, sier Erik Thorstvedt.

Ashley Young var svært sterkt delaktig i det første målet, og var en glad mann etter at tre poeng var sikret.

– Det er alltid gøy å bidra til mål. Det var deilig å se den gå inn. Jeg synes vi var bra etter det og vi kunne scoret flere mål. Men vi fikk tre poeng og det var det viktigste, sier han til TV 2 etter kampen.

De Gea hindret Arsenal
Men det var hjemmelaget som startet best på Emirates. Bare fire minutter var spilt da vertene spilte seg gjennom Manchester Uniteds skrantende forsvar. 

Ballen endte til slutt hos Danny Welbeck som ble hindret av Paddy McNair i avslutningsøyeblikket.

Men Arsenal fortsatte å presse på. Og ikke lenge etter var Jack Wilshere plutselig helt alene med David de Gea. Men bortelagets sisteskanse leverte, som han har gjort mange ganger tidligere i sesongen, en strålende redning.

Også Alex Oxlade Chamberlain kom til en god mulighet, men nok en gang viste en offensiv de Gea hva han er god for.

Shaw skadet
For gjestene, som fra før sliter med skader, ble vondt verre da Luke Shaw måtte gå av banen med skade.

Men Manchester United spilte seg etter hvert mer inn i kampen, og anført av en meget frisk Ángel Di Maria skapte de noen gode muligheter. 

Gjestene fra Manchester maktet likevel ikke å stelle i stand nok trøbbel enn at Arsenal-forsvaret klarte å rydde unna hver gang.

Marerittminutt for Arsenal
Danny Welbeck hadde tydelig lyst på scoring mot gamle lagkamerater. Dem engelske landslagsspissen var et uromoment for Uniteds forsvar, og tidlig i andre omgang rev han seg løs nok en gang.

Men også denne gangen sto de Gea i veien.

Like etter måtte Jack Wilshere gå av banen for Arsenal. Men det skulle bare være starten på et marerittminutt for hjemmelaget.

For etter 56 minutter fikk Ashley Young lagt inn fra venstrekanten. Szczesny og Gibbs gikk i samme duell og sistnevnte ble liggende på bakken. Ballen endte hos Antonio Valencia som skjøt ballen via en liggende Gibbs og i mål.

Sammnenstøtet mellom Szczesny og Gibbs førte også til at Arsenals sisteskanse måtte gå av banen med store smerter.

Rooney doblet etter kontring
Arsenal fortsatte likevel å skape muligheter fremover. Men verken Cazorla eller Giroud klarte å overliste de Gea bakerst hos gjestene da de fikk muligheten.

Og mens vertene jaget scoring, fikk gjestene store rom å kontre i. Bare minutter før slutt kom Manchester United to mot én. Ángel di Maria serverte Wayne Rooney som iskaldt chippet inn bortelagets andre mål.

Like etter byttet de to angriperne rolle. Rooney serverte di Maria som kom alene med keeperreserve Damian Martinez. Men argentineren klarte ikke kopiere Rooneys prestasjon.

Giroud reduserte
Det ble lagt til hele åtte overtidsminutter etter en innholdsrik andreomgang. Det førte til at Oliver Giroud scoret et vakkert reduseringsmål. Men scoringen kom for seint og Manchester United kunne juble for tre viktige poeng.