Chelseas stjernegalleri senket West Bromwich på én omgang

Diego Costa fortsetter å bøtte inn mål for London-klubben.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

 Chelsea hadde små problemer med å ta tre nye poeng da West Bromwich gjestet Stamford Bridge lørdag.

José Mourinhos stjernegalleri trengte bare én omgang på å senke «The Baggies».

Ett mål hver av Diego Costa og Eden Hazard sørget for at vertene ledet 2-0 allerede etter 25 minutter.

Og da  gjestenes Claudio Yacob pådro seg et direkte rødt kort like etter var kampen nærmest avgjort allerede ved pause.

Se alle høydepunktene øverst i artikkelen

– Vi gjorde jobben
Bortelagets Ben Foster stengte buret i den andre omgangen, men kunne likevel ikke hindre at Chelsea kontrollerte inn sin tiende seier for sesongen.

– Den andre omgangen vår var ikke bra. De kjempet veldig hardt. De var ti spillere bak ballen. Det var ikke enkelt for oss. Men første timen er veldig bra. Vi gjorde jobben, og det viktigste for oss var å vinne, sier Hazard etter kampen.

Chelsea har sikret seg et solid forsprang på de antatt tøffeste konkurrentene. Belgieren er likevel klar på at ingenting er avgjort.

– Det er ikke slutt ennå. Sesongen er lang, og vi må gjøre det samme som i dag om vi skal bli mestere, sier han.

– Noen kommer til å slå oss
José Mourinho har ikke sett klubben sin tape i Premier League en eneste gang denne sesongen. Han vil likevel ikke si at de er uslåelige.

– En dag kommer noen til å slå oss. Men jeg føler at vi aldri kommer til å gå inn i en krise. Vi kommer til å tape kamper, men aldri gå inn i en krise. Laget er veldig stabilt og har høy selvtillit, sier han.

Costa sendte Chelsea i føringen
Hjemmelaget var uhyre nære å ta ledelsen allerede etter fire minutter. Vertene slo et kort hjørnespark før de på lekkert vis spilte seg gjennom Swanseas forsvar. Ballen endte til slutt hos John Terry som fikk avsluttet. Men en strålende redning fra Ben Foster hindret en tidlig kalddusj for gjestene.

Men blåtrøyene fortsatte å styre spillet på Stamford Bridge. 11 minutter var spilt da Oscar fant Costa med en presis pasning. Spanjolen mottok ballen på brystet og banket hjemmelaget i ledelsen med sin ellevte scoring for sesongen.

Hazard doblet
Omgangen utviklet seg til å bli et mareritt for West Bromwich. Etter 20 minutter slo hjemmelaget nok et lurt hjørnespark. Og mens bortelaget sov i forsvar, mottok Hazard  ballen på første stolpe og satte sikkert inn Chelseas andre mål for dagen.

Omdiskutert rødt kort
Og som om ikke det var nok. Like etter hoppet bortelagets Claudio Yakob inn med stive bein i en duell med Costa. Dommer Lee Mason svarte med å dra opp det røde kortet og sørget for at West Bromwich måtte spille resten av oppgjøret med ti mann.

I TV 2s FotballXtra England-studio var de likevel i tvil om det var riktig å vise Yakob ut.

– Det ser ut som en tofotstakling, men det er ikke det. Begge beina hans peker nedover når han går inn i duellen. Jeg synes ikke det er rødt - kanskje et gult, sier Trevor Morley.

Erik Thorstvedt hadde en annen mening.

– Jeg synes det er rødt, sier han etter å ha sett en ny reprise.

Foster storspilte
Med en mann mer kjørte Chelsea over gjestene, Anført av en meget god Diego Costa leverte serielederne nydelige kombinasjoner som burde endt i flere mål.

Men Foster bakerst hos gjestene nektet å gi Chelseas stjerner noe gratis og leverte en rekke strålende redninger. 

I løpet av de fem første minuttene av andre omgang hadde Matic og Terry hver sin store mulighet, men også da sto Foster i veien.

Hjemmelaget roet etter hvert ned intensiteten, og gjestene fikk en langt lettere jobb med å forsvare seg.

Dermed endte det hele 2-0 til vertene, og Jose Mourinhos mannskap troner med det fortsatt suverent på toppen av tabellen.