Jonas Gahr Støre hyller Gunhild Stordalen:

– Hun sendte ut meldinger om aktiviteter på nyåret for to dager siden

Støttemeldingene strømmer inn fra alle kanter til Gunhild Stordalen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det har gått et knapt døgn siden det ble kjent at Gunhild Stordalen (35) lider av den alvorlige sykdommen og sjeldne sykdommen systemisk sklerodermi.

Det var Dagens Næringsliv (DN) som først omtalte saken. Lørdag publiserte avisen et lengre intervju med Gunhild og ektemannen Petter Stordalen (51), hvor de to snakker ut om hvordan de har hatt det den siste tiden.

Leder for Arbeiderpartiet og tidligere helseminister Jonas Gahr Støre mener det står respekt av at Stordalen velger å være åpen om sykdommen.

– Jeg tenker at åpenhet er en vanskelig sak, men til syvende og siste synes jeg de som velger det fortjener respekt, fordi det gir jo innsikt i noe flere mennesker kan oppleve, og det forklarer litt om at helse og uhelse er noe vi ikke vet inntreffer, sier Støre til TV 2.

– Et brennende engasjement

Selv fikk Støre vite om Stordalens sykdom for et par uker siden.

– Jeg sitter i et fagråd for det initiativet hun har tatt for å se på miljø klima helse, og ernæring og da fortalte hun meg om det ganske kort, sier han.

Støre kjenner Stordalen som en sterkt engasjert person, og sier at hun for kort tid siden sendte ham informasjon om planene for EAT-initiativet.

– Senest for to dager siden endte hun ut nye meldinger om nye aktiviteter og møter på nyåret. Om det blir med eller uten henne når hun er i behandling vet jeg ikke, men det er i hvert fall et brennende engasjement for det hun står for.

Støttemeldingene strømmer inn

Gunhild Stordalen har nå skrevet seg inn på et sykehus i Nederland hvor hun og ektemannen Petter Stordalen skal tilbringe de neste tre månedene for å få behandling, skiver DN.

Samtidig som hun nå setter i gang med cellegiftbehandlingen, strømmer støtteerklæringene inn fra hele Norge – Gunhild Stordalens historie har fått enorm respons.

Her er et lite utdrag av de utallige hilsener som har kommet på sosiale medier:

«Dette var skikkelig ufortjent og trist. Takk for din åpenhet, mot og inspirasjon. Gleder meg til du er på beina igjen!», skriver generalsekretær i World Wide Fund for Nature (WWF), Nina Jensen, på Twitter.

«Det skjøre livet. Varme tanker @g_stordalen!», skriver sjef i Innovasjon Norge, Anita Krohn Traaseth.

«Sterkt om kollega og tidligere medstudent Gunhild Stordalen. Jeg ønsker henne god bedring!», skriver lege og skuespiller Anders Danielsen Lie.

«Vondt å lese om sykdommen til @G_stordalen. Sender alle gode tanker og applauderer åpenheten. Modig og viktig», skriver blogger og journalist Susanne Kaluza.

«@G_stordalen Alt godt til dere begge. @petterstordalen», skriver forfatter Tom Egeland.

«@G_stordalen @petterstordalen Varme tanker til dere begge i en svært utfordrende tid! Lykke til!», skriver ordfører i Bergen, Trude Drevland.

«Profilerte folk har det med å fortelle når alt er lyst og delikat igjen. Kudos til @G_stordalen som gjør dette mens hun står oppi skiten», skriver skuespiller Andrea Bræin Hovig.

På Facebook skriver Petter Stordalen i dag:

– En stor fellestakk for overveldende støtte i dag. @G_Stordalen hilser og sier som Schwarzenegger: I'll be back!!