VIL HA SEIEREN SØNDAG: Magnus Carlsen kan sikre seg VM-tittelen for andre året på rad med seier i søndagens parti. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
VIL HA SEIEREN SØNDAG: Magnus Carlsen kan sikre seg VM-tittelen for andre året på rad med seier i søndagens parti. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Syk Carlsen håper VM-matchen avgjøres søndag

Magnus Carlsen ble bedt om å holde seg på sidelinjen på hviledagen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

SOTSJI (TV 2): Lørdag var det nøyaktig ett år siden Magnus Carlsen ble kronet til verdensmester for første gang. Søndag kan det skje igjen, men det spørs om nordmannen er i god nok form til å tvinge frem en seier.

Carlsen skal nemlig ha blitt syk, og holdt seg på sidelinjen da journalistene og Team Carlsen møttes for å spille basketball på lørdagens hviledag.

– Han har veldig vondt i halsen, sier Brede Kvisvik til TV 2.

Det skal imidlertid ikke være knyttet stor dramatikk til den regjerende verdensmesterens helsetilstand.

– Det er ikke så veldig ille. Det er mye stress under matchen, og da er det lett å bli småsyk. Han ble det i Chennai også, og da gikk det jo bra, betrygger Kvisvik.

Og det var ikke lenge Carlsen klarte å følge legens og farens råd om å holde seg i ro. 23-åringen entret til slutt banen, og selv om han løp langt mindre enn vanlig, så han ikke ut til å være videre hemmet.

– Det er tydeligvis ikke verre enn at det gikk an å spille bra i dag også, sier Kvisvik.

Carlsen leder VM-matchen med ett poeng og mangler kun én seier eller to remiser for å sikre verdensmestertittelen. Ifølge Kvisvik håper sjakkgeniet den avgjørende seieren kommer i søndagens ellevte parti.

– Magnus vil bli ferdig fortest mulig. Ikke nødvendigvis fordi han føler seg dårlig, men fordi han må spille med svart i tolvte parti, og da er det tryggere å prøve å vinne det ellevte partiet når han har hvite brikker.