Northug-nedtur da Johnsrud Sundby tok ny overlegen seier

– Det er neste helg krigen starter, sier Northug.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

BEITOSTØLEN/BERGEN (TV2) Etter at Martin Johnsrud Sundby knuste resten av feltet på fredagens 15 kilometer klassisk var det knyttet store forventninger til lørdagens fristil over samme distanse.

Petter Northug, som havnet hele 25,8 sekunder bak Røa-løperen fredag var den som hadde flest øyne rettet mot seg.

Les også: Northug ordknapp etter tredjeplass på Beitostølen 

 Men Northug klarte ikke vise seg frem fra sin beste side lørdag heller. Allerede ved første passering lå han 8,8 sekunder bak teten. Og ved seks kilometer hadde trønderen tapt enda mer, og lå hele 14,7 sekunder bak.

– Fin gjennomkjøring
Northug fortsatte å tape til de beste, og måtte igjen se Martin Johnsrud Sundby gå inn til en ny overlegen seier.

Northug endte til slutt på 23. plass ett minutt og ett sekund bak Johnsrud Sundby.

–Det var litt midt på treet. Jeg leitet etter riktig fart. Det går på det jevne, og jeg får en gjennomkjøring. Det er litt som det pleier å være her. At jeg mangler det siste giret, sier Northug til TV 2.

Trønderen ser på rennene på Beitostølen som fin gjennomkjøring før det braker løs i Kuusamo neste helg.

– Jeg kjenner kroppen såpass bra at når jeg står opp om morgenen og ser ned på kroppen, så skjønner jeg at det fortsatt går tungt oppover. Men jeg trenger gjennomkjøringen, og jeg trenger konkurransene jeg får i helgen. Så skal jeg få mer overskudd til neste helg – det er da krigen starter, sier han.

– Ikke så veldig bra egentlig
Martin Johnsrud Sundby leverte en maktdemonstrasjon av en 15-kilometer og gikk i mål 16,6 sekunder foran Petter Eliassen og 19,3 sekunder foran Didrik Tønseth.

Han var likevel ikke helt fornøyd.

– Det var ikke så veldig bra egentlig. Det var en litt kjip følelse. Jeg var litt sliten etter i går, men det var likevel helt ok, sier han.