PÅ SCENEN: Bill Cosby opptrådte i Florida fredag kveld. FOTO: AP Photo/Phelan M. Ebenhack
PÅ SCENEN: Bill Cosby opptrådte i Florida fredag kveld. FOTO: AP Photo/Phelan M. Ebenhack

Bill Cosbys advokat slår tilbake mot overgrepsanklagene: – Fantasihistorier 

Advokaten beskriver kvinnenes påstander som latterlige.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En av Bill Cosbys (77) advokater kaller beskyldningene om at komikeren skal ha dopet ned og misbrukt flere kvinner seksuelt for «helt ulogiske».

Dette skriver CBS

Det har raknet for komiker-legenden den siste tiden. Stadig flere kvinner har stått frem med anklager om overgrep og voldtekter.

– De nye kravene som har kommet frem fra kvinner de siste to ukene med ubekreftede fantasihistorier om ting de sier skjedde for 30, 40 eller til og med 50 år siden er mer enn urimelige, sier advokat Martin D. Singer i en uttalelse. 

Advokaten sier at kvinnenes påstander stadig blir mer latterlige. Ifølge Singer er det helt ulogisk at ingen ville ha gjort noe hvis så mange mennesker var blitt misbrukt i en årrekke.

– Det har aldri vært mangel på jurister som er villige til å representere mennesker med krav mot rike, mektige menn. Det gir ikke mening at ingen av kvinnene som dukket opp først nå ikke rettet et rettslig krav på den tiden de hevder at de ble utsatt for seksuelle overgrep, sier advokaten. Videre beskriver han skandalen som en «mediehets».

Til tross for anklagene fikk Cosby stående applaus da han opptrådte i byen Melbourne i Florida fredag kveld. På forhånd ble sikkerheten rundt showet hevet, skriver Los Angeles Times. 

Flere av Cosbys show-oppsetninger og tv-serier er blitt stoppet. Både Netflix, NBC og flere andre tv-kanaler har avsluttet samarbeidet med han. 

Bill Cosby har en lang historie med overgrepsanklager bak seg. I 2006 måtte Cosby møte for retten, mot kvinnen Andrea Constand, som hevdet at han hadde dopet henne ned og voldtatt henne i 2004. Tretten kvinner sa den gang at de hadde lignende historier om den kjente skuespilleren.