Martin Ødegaard (15) kan bli Zinedine Zidanes «drømmeelev» i sitt første Real Madrid-år.

– Spennende med både A- og B-lag, sier Ødegaard til TV 2.

Martin Ødegaard er tilbudt en kontrakt på fem år i Real Madrid. Det melder den spanske avisen Marca.

I et eksklusivt intervju med TV 2 vil ikke 15-åringen bekrefte om han har fått tilbudet. Det vil heller ikke Strømsgodsets sportsdirektør Jostein Flo.

Aktuelt med B-lag
– Er du god nok for en plass i Real Madrid?

– Real Madrid har jo både et A- og B-lag. Om jeg er god nok for førstelaget ... Det vil jeg ikke spekulere i, svarer Ødegaard.

Men som Ødegaard påpeker; den spanske storklubben har også et meget velrenommert B-lag å friste med. Fotballegenden Zinedine Zidane er sjef for «andrelaget» til hovedstadsklubben. Laget heter Castilla og spiller på nivå tre i Spania.

Avisen Marca hevder utlån er et aktuelt scenario det første året – dersom Ødegaard signerer kontrakten. VG har tidligere skrevet at tilbudet fra Real Madrid gjelder spill på A-laget med stjerner som Cristiano Ronaldo og Gareth Bale. Men Martin Ødegaard selv hevder A-lagsfotball i en storklubb ikke er et absolutt krav fra hans side – det første året.

– Liker du modellen i Real Madrid?

– Ja. Og det finnes mange interessante alternativer der ute. Både når det kommer til første- og andrelag.

– Så du må ikke spille førstelagsfotball for enhver pris neste år?

– Det handler om å finne et nivå som passer meg. Utviklingsarenaen er det viktigste nå. Helt hvor og hva det er, det vet vi ikke ennå, sier Ødegaard, som på papiret er Strømsgodset-spiller også neste sesong.

Forlenge med Godset?
Ødegaard fyller 16 år i desember, og først da kan han signere en proffkontrakt med Real Madrid, ifølge VG.

Trolig kommer gutten selv og pappa Hans Erik til å besøke to-tre nye klubber før jul.

– Vi gjør det for å få mest mulig inntrykk. Vite hva vi eventuelt går til. Det er nyttige erfaringer å ta med seg.

– Jeg vet at det er mange klubber der ute som er interessert i meg. Men jeg bruker ikke energi på det. Svarene mine er de samme som det har vært hele sesongen. Hittil har jeg fokusert på Strømsgodset og Norge – nå tenker jeg på å ta det litt med ro, restituere best mulig. Jeg skjønner at det er litt kjedelige svar, men det er sånn jeg har valgt å uttale meg. Det handler om å stenge ut alt støy rundt. Å være mentalt sterk. Det føler jeg at jeg har vært god til.