TOK SEIEREN PÅ FORSKUDD: Calle Halfvarsson ble ropt opp som vinner og tok det rolig. Det ble kostbart. (AP Photo/Jens Meyer)
TOK SEIEREN PÅ FORSKUDD: Calle Halfvarsson ble ropt opp som vinner og tok det rolig. Det ble kostbart. (AP Photo/Jens Meyer)

Northug-rival tabbet seg ut på oppløpet

Calle Halfvarsson trodde han hadde seieren i lommen. Det hadde han ikke ...

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Også i Sverige var det sesongåpning i langrenn fredag. Mens Martin Johnsrud Sundby vant overlegent i Norge, ble det mye jevnere i Sverige. 

Calle Halfvarsson lå lenge an til å vinne, men en enorm tabbe mot slutten av løpet ble avgjørende. Halfvarsson hadde et stort forsprang ned til Johan Olsson før helt mot slutten av løpet.

På oppløpet ble Halfvarsson hyllet som vinner av den norske speakeren Kjell-Erik Kristiansen. Northug-konkurrenten tok det svært rolig på de siste meterne av løpet. Det skulle han aldri gjort.

Johan Olsson kom nemlig som en kule bakfra. Han hadde Halfvarssons tider å gå på, og da han øynet seieren ga Olsson alt. I mål var han 0,4 sekunder foran landsmannen.

– Jeg trodde at alt var klart. Jeg tenkte at jeg skulle være litt kul - være litt "kaxig" - og gli i mål uten å ta i. Jeg trodde ikke at Johan gikk så bra. Det var nonchalant av meg, veldig nonchalant. Det gjør jeg ikke i verdenscupen, sier Halfvarsson til Expressen.

Charlotte Kalla vant i kvinneklassen. Hun var 37 sekunder foran sensasjonen Sofia Henriksson.