Norsk hoppkomet til sykehus etter stygt fall

– «I will be back», sier Phillip Sjøen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Klingenthal/Bergen (TV 2): Det norske hopptalentet Phillip Sjøen ble kjørt til sykehus etter et stygt fall i Klingenthal fredag ettermiddag. Det var Nettavisen som først omtalte saken.

Se fallet i videovinduet øverst (Foto: Andreas Vilberg)!

18-åringen landet på 148 meter, men maktet ikke å bli stående og gikk rett i snøen. Bakkerekorden i Klingenthal er for øvrig 147 meter.

Undersøkelsene viste at Sjøen ikke pådro seg noen brudd eller alvorlige skader. Det er hoppkometen svært glad for.

– Jeg er forslått, men ved godt mot. Jeg er glad for at jeg ikke har pådratt meg noen alvorlige skader. «I will be back», sier Sjøen i en pressemelding.

Sportssjef Clas Brede Bråthen var øyenvitne til hendelsen.

– Han falt i den første treningsomgangen. Han hoppet bakken helt ned og klarte ikke å stå og falt fremover. Phillip hoppet 148 meter – det er 20 meter lengre enn k-punktet. Med den landingsvinkelen var det umulig for han å stå, sier han til TV 2. 

Sjøens tilstand var heldigvis bedre enn først antatt.

– Det så ganske dramatisk ut, men han var bevisst da vi kom bort til ham. Han har vært til undersøkelser nå, og de viser ingen alvorlige skader, forteller Bråthen.

Fallet var i treningsomgangen og ikke kvalifiseringen, som starter først fredag kveld. Unggutten kommer uansett ikke til å hoppe mer i Klingenthal denne helgen, bekrefter Bråthen overfor TV 2.

Sjøen ble for første gang tatt ut på landslaget denne sesongen, og skulle etter planen få sin verdenscupdebut i den tyske hoppbakken.

Sjøen regnes som ett av Norges største hopptalenter på flere år. Han er tidligere blitt sammenlignet med utøvere om Petter Northug og Kjetil André Aamodt