KLARTE IKKE Å FØLGE JOHAUG:  Marit Bjørgen måtte ta til takke med 2. plass på Beitostølen, 24,7 sekunder bak Therese Johaug.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
KLARTE IKKE Å FØLGE JOHAUG:  Marit Bjørgen måtte ta til takke med 2. plass på Beitostølen, 24,7 sekunder bak Therese Johaug. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

– Dette Bjørgen-løpet holder ikke i verdenscupen

Fredrik Aukland synes Marit Bjørgen tapte mye de siste fem kilometerne.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Beitostølen (TV 2): Ingen var i nærheten av å tukte Therese Johaug på 10-kilometeren i langrennsåpningen på Beitostølen. Johaug fosset fra Marit Bjørgen og holdt på å ta igjen Heidi Weng med ett minutt. I mål var dalsbygdingen hele 24,7 sekunder foran Bjørgen.

TV 2s langrennsekspert Fredrik Aukland så klare svakhetstegn hos Bjørgen de siste fem kilometerne. 

– Bjørgen tapte mye på den siste runden. Hun tapte 23 sekunder på de siste fem kilometerne. Hun holdt farten til Heidi Weng, som tapte jevnt hele veien. Resultatene viser at Bjørgen gikk for sakte på den siste runden. Det så vi på teknikken og innsatsen hennes. Det holder ikke verdenscupen, sier Aukland.

Etter fem kilometer lå Bjørgen bare 1,1 sekunder bak Johaug. Deretter gikk det tungt for 34-åringen.

– Det Johaug gjorde var det verdenscup-nivå på. Bjørgen mangler det siste på den siste runden. Tidligere har hun vist at hun kan ta det steget fra Beitostølen til verdenscupen. Det må hun gjøre igjen, sier Aukland.  

Selv var Bjørgen brukbart fornøyd med prestasjonen.

– Jeg er litt treningstung. Når man er sliten orker man ikke å jobbe over kulene og i de lettere partiene. Det er litt uvant å jobbe sammenhengende over så lang tid, sier hun.

Etter Beito-helgen skal Bjørgen bruke kommende uke til å samle energi før verdenscupåpningen i Kuusamo. Hun vil bruke dagens resultat som motivasjon.

– Det tenner meg. Jeg er et konkurransemenneske. Det er ikke hvem som helst jeg går mot heller. Jeg tipper det var høyt nivå på det løpet Johaug gjorde i dag, sier Bjørgen.