HELT I TO HUNDRE: Johan Golden (t.h.) og Henrik Elvestad (t.v.) er glade for at programmet fortsatt er på lufta. (Foto: TV 2 / Espen Solli)
HELT I TO HUNDRE: Johan Golden (t.h.) og Henrik Elvestad (t.v.) er glade for at programmet fortsatt er på lufta. (Foto: TV 2 / Espen Solli)

– Vi endte opp med en hestepi** på tallerkenen

Johan Golden og Henrik Elvestad mimrer etter 200 programmer med Golden Goal. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I 2006 satt Johan Golden og kompisen Henrik Elvestad og drodlet ideer til noe de håpet skulle bli et talkshow om idrett på TV 2. Lite ante Golden at han åtte år senere skulle feire program nummer to hundre på TV 2.

Dro for å spise uten japansk tolk 

– Det er ganske sykt at det er blitt så mange program. Vi er nå i ferd med å bli Norge rundt, skjønner jeg. Neida, det er fantastisk moro og jeg tenker at det ikke er så veldig mange program som bare går en gang i uken som har klart å produsere 200 sendinger, så først og fremst er det veldig gøy, forteller Johan Golden til TV 2.

FERSKE: Johan Golden og Henrik Elvestad fra den aller første sesongen av Golden Goal. Foto: TV 2
FERSKE: Johan Golden og Henrik Elvestad fra den aller første sesongen av Golden Goal. Foto: TV 2

– Hvilke øyeblikk husker du aller best?

– Det har vært mye gøy foran kameraet, men også mye morsomt som har skjedd uten at det ble sendt på luften. Jeg husker at jeg og Henrik var i Japan og vi bestemte oss for å dra ut for å spise uten tolk. Det angret vi fort på! Vi endte opp med hestepikk med sashimi på bordet og jeg husker også vagt en suppe med mageinvoller, forteller Golden.

Vant pris for beste humorprogram

26. september 2006 gikk det første programmet på lufta og allerede året etter ble serien kåret til det beste humorprogrammet under Gullruten i 2007. Under årene har det blitt mange minneverdige stunt.

– Har du ofte vært redd?

– Det er faktisk de stuntene som ikke ser så farlige ut som har gjort meg mest redd fordi vi er så godt sikret på de farlige stuntene. Men jeg husker at vi hoppet med stav over en kanal i Nederland og på det høyeste er man rundt 20 meter over bakken. Da gjelder å ha terpet på fallteknikken når man lander i sanden på den andre siden.

Skadet i rideulykke

I 2012 skadet Henrik Elvestad seg kraftig under en rideulykke da den ene foten ble hektet fast i stigbøylen. Med Elvestad liggende på slep på ryggen dro hesten ham gjennom en steinrøys. Golden husker godt at kompisen var nervøs da de neste sommer hoppet opp på hesteryggen igjen.

– Vi forsøkte oss som cowboyer i USA og skulle samle inn kuer og heller ikke jeg slapper helt hundre prosent av på hesteryggen, men det var tøffest for Henrik, husker Golden.

Elektrosjokket fotballspillere

Et av klippene seerne sikkert husker aller best er da Golden og Elvestad utstyrte kjente fotballspillere med apparater som gav dem elektriske støt, mens de selv satt på sidelinjen med utløsermekanismen i hånden.

Fjørtoft ble amper

– Gjorde det litt vondt for dere, også?

– Nei! Det var bare gøy, svarer Golden uten å måtte tenke.

– Var det noen som ble sure?

– Hehe, Jan Åge Fjørtoft ble litt amper, husker jeg. Han hadde en smerteterskel på - 1 men gikk hundre prosent ned for telling. Da var det selvsagt gøy å strømme ham litt ekstra. Dessuten var veldig ålreit å kunne si i fra fysisk til dommeren hva du mente om dømmingen, forteller Golden til TV 2.

Gir seg ikke

– Blir dere lei, av og til?

– Nei! Vi kommer til å holde på helt til vi må dekke senioridretten. Jeg tenker at så lenge vi syndes det er gøy og vi klarer å fornye oss, så holder vi på. Den dagen det ikke er gøy lenger lover vi å gi oss, forteller Johan Golden med troverdighet.

Golden Goal kan du se torsdag kl 23.30 på Zebra og fredag kl 23.20 på TV 2 – og på Sumo.